Hirdetés
Archivum

A Fenerbahce nyerte a török szuperrangadót:

:

Hirdetés

Nem mindennapi körülmények között nyerte a Török Bajnokság szuperrangadóját a Fenerbahce. A Galatasaray az elsõ negyed végén 11-25-re vezetett, de Rátgéber László csapata ledolgozta a hátrányát és 74-68 arányban behúzta a találkozót.

Fantasztikus hangulat és telt ház fogadta a Török Bajnokság szuperrangadóján, a Fenerbahe és a Galatasaray összecsapásán a játékosokat. A hazai szurkolók bíztatása ellenére a jekatyerinburgi csoda után rendkívül fáradtan kezdett Rátgéber László együttese. Alig több mint 4 perc játék 5-12-re ment a remek dobóformát mutató Galatasaray. A különbség csak nõtt és nõtt, a kisszünetben 11-25-re vezettek a vendégek. A második szakaszban Ivana Matovics és Penny Taylor vezetésével már 6 pontra is megközelítette nagy riválisát a Fenerbahce, de közelebb nem sikerült kerülniük. A nagyszünetben 31-39 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyedben Nevin Nevlin és Taurasi próbálta meg kirángatni a gödörbõl a hazaiakat, de nem jártak sikerrel, a különbség Fowles és Seimone Augustus remeklésének köszönhetõen 10 pont környékén állandósult. A 49-58-ról induló negyedik szakaszban a szurkolók földöntúli bíztatása közepette egy utolsó nagy rohamot indított a Fener. A szerencsével sem hadilábon álló nagy trió, Yilmaz, Taylor és Taurasi nem mindennapi megoldásokat választva egyre közelebb tornázta csapatát a Galatasarayhoz, 3 perc sem telt el a negyedik felvonásból, amikor már csak 5 pontos, 57-62-es volt a hazaiak hátránya.

Alig 4 és fél perc lehetett vissza a találkozóból, amikor Taurasi triplája után 64-62-re átvette a vezetést a Fener. Végül 66-62 után zárult le egy 15-0-s futás, amit még 51-62-es Galatasaray vezetésnél indított a Rátgéber-csapat. A végjátékban már teljesen megzavarodott a vendég együttes és az extázisba kerülõ Fenerbahce nem is engedte ki a kezébõl a gyõzelmet. Taylor és Fowles kosárváltása után alakult ki a 74-68-as végeredmény.

A gyõztes csapatból a 21 pontos Penny Taylor és a 18 pontos Diana Taurasi remekelt, de a 12 pontot és 9 lepattanót szerzõ Yilmaz is dicséretet érdemel. A Galatasarayból a 24 pontos Seimone Augustus és a 18 pontot, illetve 9 lepattanót szerzõ Sylvia Fowles emelkedett ki.
 

Amit a Fenerbahce ezen a héten letett az asztalra, az az európai nõi kosárlabdázás történelemkönyvének elsõ lapjaira kívánkozik. Szerdán a bevehetetlennek hitt Jekatyerinburgban, vasárnap este a török nõi kosárlabdázás legnagyobb rangadóján ünnepelhetett gyõzelmet Diana Taurasi vezetésével Rátgáber László együttese. Mindkét találkozón olyan sportemberi tulajdonságokról tett tanúbizonyságot az isztambuli sztárcsapat, ami csak a legjobbak, a legtehetségesebbek sajátja.

Eredmény

Fenerbahçe – Galatasaray Medical Park 74 – 68 (11-25, 20-14, 18-19, 25-10)

Nyilatkozatok /angolul!/:

Penny Taylor és Rátgéber László

Diana Taurasi

Statisztika

További eredmények
BOTAª – ALANYA BELEDİYE 75 – 70
TARSUS BLD. – CEYHAN BELEDİYE 75 – 54
SAMSUN BASKETBOL – İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 94 – 70
PANKÜP KAYSERİ ªEKER – BURHANİYE BELEDİYE 83 – 72
BEªİKTAª COLA TURKA – MERSİN BªB 67 – 81

Hirdetés