Hirdetés
Archivum

A Fenerbahce nyerte az Elnöki kupát:

:

Hirdetés

A Fenerbahce nyerte az új évad elsõ trófeáját Törökországban, miután az Elnöki kupán 62-45-re verték a hiányos összeállításban pályára lépõ Galatasarayt.

Fenerbahçe – Galatasaray 62-45 (10-10, 20-12, 15-14, 17-9)

Legjobb dobók:

Fenerbahce: McCoughtry 13, Tuncluer 11, Pondexter 11, Verameyenka 10

Galatasaray: Alben 11, Fowles 11, Wauters 8, Caglar 6

Ideálisnak egyik török sztárcsapat felkészülése sem nevezhetõ idén. Az elhúzódó WNBA szezon miatt mindkét gárda október második felére várta, várja a tengerentúlon szereplõ légiósait. A Fenerhez már befutottak a sztárok, ellenben a Galata Lindsay Whalen és Sancho Lyttle nélkül készült az összecsapásra, miközben sérülés miatt Alba Torrens és Nevriye Yilmaz szolgálataira még mindig nem számíthatott a szakmai stáb.

Az elsõ negyed kifejezetten gyenge játékot hozott, mindkét csapat “idény eleji formát” mutatva rengeteget hibázott. 10 perc után 10-10 állt az eredményjelzõn. A második etap elején a Fenerbahce rendezte a sorait és a két duplát-duplát elérõ játékosuk Anastasiya Verameyanka (10 pont, 12 lepattanó), illetve Angel McCoughtry (13 pont, 11 lepattanó) vezérletével fokozatosan lerázták riválisukat. A szünetben már 30-22-re vezettek.

Fotó: Türkiye Basketbol Federasyonu/Turkish Basketball Federation (TBF)

Fotó: Türkiye Basketbol Federasyonu/Turkish Basketball Federation (TBF)

Ha a félidei statisztikára rápillantottunk szembetûnõ volt, hogy a Fener játékosai közül nyolcan is szereztek pontot, míg a Galatánál csak négyen. A keretükbõl a két magasember Wauters és a szemmel láthatóan sérülten játszó Fowles tudott helyzetbe kerülni – õk is inkább távolról –, a többiek nem. A harmadik negyedben nem sokat változott a játék képe. A Fener a Tunçluer – McCoughtry duó találataival könnyedén tartotta 10 pontos elõnyét. A negyedik szakaszban pedig Cappie Pondexter is megvillant, miközben a kis rotációval dolgozó Galatasaray fizikálisan elfogyott.

A Fenerbahce a játék minden elemében jobbnak bizonyult és megérdemelten aratott 17 pontos gyõzelmet. Roberto Iniguez gárdája 47-29-re nyerte a lepattanókért folytatott csatát és a dobóteljesítményük inkább közelítette az elfogadható szintet, mint a riválisuké. A Galatasaray ugyanis mindössze 34%-al dobta a duplákat és 22%-al a triplákat.

Fotó: Türkiye Basketbol Federasyonu/Turkish Basketball Federation (TBF)

Fotó: Türkiye Basketbol Federasyonu/Turkish Basketball Federation (TBF) 

Hirdetés