Hirdetés
Magyarország

A Fenerbahce otthonában lép pályára a Sopron:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szerdán magyar idő szerint 18 órától a Fenerbahce otthonában folytatja a szereplését a női kosárlabda Euroligában a Sopron Basket. A 4. forduló rangadója előtt Laczka Miklóst, a soproniak másodedzőjét kérdeztük a hétvégi bajnoki találkozó tapasztalatairól és a várakozásairól.

Október 27., szerda
18:00 Fenerbahce Safiport – Sopron Basket
Isztambul, Metro Energy Sports Hall

Vasárnap este a Sopron Basket 73-60-as győzelmet aratott a Ludovika-FCSM Csata otthonában.
“Arra számítottunk előzetesen is, hogy nehéz dolgunk lesz. Sok olyan periódus volt, amikor a Csata fel tudott ránk jönni. Egy-két hibánk kijött egyénileg és csapatszinten is, de összességében tudtuk kontrollálni a meccset az elejétől. Ismét születtek jó egyéni teljesítmények és szerintem abszolút jó idegenbeli eredmény a Csata ellen, hogy 10 pont feletti győzelmet tudtunk elérni egy kemény Euroliga meccset követően. Nem mondhatom tehát, hogy mindennel 100%-osan elégedettek lehetünk, de örültünk a győzelmek és ennek megszerzése volt a lényeg.” – mondta Laczka Miklós, akinek a beszélgetésünk során felvetettük, hogy teljesen természetes, ha nem tudtak olyan energiákat mozgósítani a játékosok, mint csütörtökön a Schio ellen.

“Nem gépek a lányok, de mi arra szeretnénk törekedni, hogy ilyen hibáinkból minél kevesebb legyen. Sokszor elhangzik, hogy nem lehetnek kifogások és nem lehet fáradtságra hivatkozni. Mindenkinek 100%-ot kell magából kiadnia. Azzal nincs is probléma, hogy ezt a játékosok ne próbálnák meg minden esetben. Ahogy mondtam, nem gépek a játékosok, de nekünk edzőként mégis az a célunk, hogy a maximumot várjuk el minden pillanatban.” – fogalmazott a soproniak másodedzője.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Előzetesen a csoportkör legnehezebb idegenbeli túrájaként elkönyvelt mérkőzéséhez érkezik a Sopron. Az örök rivális Fenerbahce otthonában lép pályára a magyar bajnoki címvédő. Nemzetközi porondon hosszú a két csapat közös múltja. Legutóbb áprilisban az Euroliga bronzmérkőzésén találkoztak a felek. Igaz, az egy rendkívül speciális versenyhelyzetben lebonyolított összecsapás volt, így abból messzemenő következtetést nem lehet levonni.

“Nehéz megmondani amiatt, ahogy a Fenerbahce és ahogy a mi szezonunk alakul idén.” – válaszolta Laczka Miklós a kérdésünkre, hogy mire lehet számítani szerdán Isztambulban.

“Egyénileg nézve nagy sztárokkal vannak tele. Mondhatom, hogy a legerősebb keretük nekik van a csoportban. Szinte 5-7 olyan klasszissal rendelkeznek, akinek az egyéni teljesítménye el tud dönteni egy meccset. Csapatként eddig nem funkcionáltak jól, ez a Girona elleni mérkőzésükön nagyon látványosan megmutatkozott. Most kiegészültek, Jasmine Thomas és Kiah Stokes is csatlakozott hozzájuk, akik nagyon jó csapatemberek, azon túl, hogy jó egyéni képességekkel rendelkeznek. Ez lendíthet rajtuk. Az egy jó kérdés lesz, hogy milyen mentalitással fognak kijönni. Mi arra készülünk, hogy komolyan bizonyítani akarnak a hazai pályájukon két vereséget követően.” – foglalta össze várakozásait a Sopron Basket másodedzője.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A török sztárcsapat várhatóan óriási nyomás alatt lesz a várakozásoktól eddig elmaradó eredményei miatt, míg a Sopron a várakozásokon felüli rajt után önbizalommal telve, különösebb teher nélkül léphet pályára.

“Nyilvánvalóan szeretnénk folytatni a győzelmi szériát, de rajtunk nincs igazából nyomás. 3-0-val kezdtünk és ez a legnehezebbnek elkönyvelt idegenbeli meccsünk. Nem hiszem, hogy nekünk úgy kell odamenni, hogy bármilyen veszíteni valónk lenne vagy bármilyen nyomás lenne rajtunk. Meg kell próbálni olyan egységesnek lenni, mint eddig. Azt a játékot, azt a harcosságot, azt a csapatvédekezést bemutatni, mint eddig és akkor lehet bármi.” – hangsúlyozta Laczka Miklós.

Lapunkban is hírt adtunk arról, hogy vasárnap megérkezett Sopronba Shey Peddy. A WNBA döntőjében szereplő amerikai játékos beépítéséről is kérdeztük Laczka Miklóst.

“Sok időnk nincsen a válogatott szünetig arra, hogy őt beépítsük. Nem lehet úgy foglalkozni ezzel, mint az alapozás során vagy amikor jön egy-két olyan meccs, melyeken lehet bizonyos dolgokat tanulni, gyakorolni. Ez most sokkal inkább úgy néz ki, hogy kevés időnk van és amiatt be lesz dobva a mély vízbe. Alapvetően szükségünk is van segítségre, hogy tehermentesítse azokat, akik eddig nagyon sokat játszottak. Arra számítunk, hogy ezt már a kezdéstől képes lesz nekünk adni. Valószínűleg arról szól majd az elkövetkezendő pár hét, hogy egyre többet és többet fog tudni. Egy nagyon intelligens játékosról van szó, aki várhatóan gyorsan tisztába fog kerülni a szisztémával, azzal a rendszerrel, amit játszunk. Nincs nagyon időnk, emiatt ez nem könnyű, de a játékos ismeretében egy zökkenőmentes folyamatra készünk vele.” – összegzett Laczka Miklós.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés