Hirdetés
Archivum

A Fenerbahce váratlan veresége, a Hatay rangadót nyert:

:

Hirdetés

A hétvégén a 22. fordulót rendezték a török élvonalban. A Fenerbahce váratlan vereséget szenvedett, a Hatay és a Galatasaray fontos meccset nyert.

A Yakin Dogu Universitesi volt a szünnapos ezen a hétvégén, mégis ennek a fordulónak a nyertese lett. A Fenerbahce ugyanis 81-80-ra alulmaradt a Cukorova Basketbol otthonában és ezzel lényegében kiszállt az alapszakasz elsõségért zajló versenyfutásból. A Fener 10 ponttal vezetett a harmadik etap vége elõtt, de csúnyán elrontották a végjátékot. Alina Iagupova 31 ponttal lett a gyõztes gárda legeredményesebbje.

A Hatay nyerte a forduló rangadóját, 87-76-ra verték a Mersin-t. A 24-9-es második negyedben alakult ki az a különbség a felek között, ami meghatározta a meccset. Katsiaryna Snytsina 22 egységig jutott a gyõztes gárdában. A Hatay ezzel õrzi esélyét az alapszakasz megnyeréséhez. Várhatóan az utolsó fordulóban a YDÜ elleni összecsapáson fog ez eldõlni.

A másik Európa Kupa elõdöntõs gárda a Galatasaray 86-55-ös sikert aratott a Samsun Canik otthonában. A Galata, mely a legerõsebb összeállításában lépett pályára, az utolsó 15 percben hagyta állva riválisát. Gintare Petronyte 19, Allie Quigley 18 pontot ért el.

Eredmények
Çukurova Basketbol – Fenerbahçe 81-80
Botaº – Ogm Ormanspor 84-79
Abdullah Gül Üniversitesi – Adana Aski 67-70
Beºiktaº – İstanbul Üniversitesi 74-63
Samsun Canik Bld. – Galatasaray 55-86
Hatay Bºb. – Mersin Bºb. 87-76

Tabella

Hirdetés