Hirdetés
Archivum

A Fever és a Mystics a pénteki meccsek esélyesei:

:

Hirdetés

A WNBA pénteki játéknapján két mérkõzést rendeznek. Az Indiana Fever a Dallas Wings-t fogadja, a Washington Mystics a New York Liberty vendége lesz.

Hajnali egy órától az Indiana Fever hazai pályán a Dallas Wings-t látja vendégül. Erica McCall és Candice Dupree csapata idei harmadik sikerének megszerzésében bízik. Ugyan a Connecticut-tól kikaptak, de azzal, hogy a Liberty-t kétszer verték, önbizalommal telve tekinthetnek a folytatásra. Sokszor és sokan elmondták, hogy jobban néz ki az idei gárda, mint a tavalyi. Dupree zsenije mellett Kelsey Mitchell és Erica Wheeler ponterõs játéka sokat jelent számukra. A védekezéssel viszont nem lehet elégedett Pokey Chatman, hiszen átlagban több mint 77 pontot kaptak, ami rengeteg. A tartós eredményességhez a támadásbeli villanásokon túl itt is rendezni kell a sorokat. A Dallas Wings annak ellenére, hogy Liz Cambage eligazolt, Skylar Diggins-Smith gyermeket vállalt, a várakozásokat felülmúlva kezdett. Két szoros végjátékot buktak, Kayla Thornton és Arike Ogunbowale játékára büszkék lehetnek, ráadásul Azura Stevens is jól szállt be a második meccsükön. Körvonalazódik egy olyan mag, amire építhetnek.

A játéknap másik mérkõzésén a Washington Mystics látogat a New York Liberty-hez. 2018. július 15. – a bûvös dátum, ekkor nyert utoljára tétmeccset a Liberty. Jó eséllyel ez a rossz nem péntekrõl szombatra virradóra fél kettõtõl szakad meg. Vannak felvillanásaik, különösen Tina Charles, Asia Durr és Kia Nurse triójának köszönhetõen, de az ex-gyõri Gray is jól száll be, ugyanakkor ez így ebben a formában kevés. Döntõ szituációkra nincsenek megoldásaik. Rengeteget hibáznak, ötlettelen a játékuk. A Mystics-nél ellenben jól indult az évad. A hiányos kerettel megvívott szezonnyitó után hengereltek eddig. Igazolták, hogy miért az egyik legnagyobb favoritok a bajnoki címre. Lehetne Elena Delle Donne-t, Kristi Toliver-t oldalakon át méltatni. Sokkal szemléletesebb azonban, hogy a 12 fõs keret kilenc tagja átlagol legalább öt pontot. Ilyen mély rotációval, kiváló szerkezettel lehet eredményesnek lenni a WNBA-ben.

Hirdetés