Hirdetés
Archivum

A Fever és Seattle Storm gyõzelmével indult a rájátszás:

:

Hirdetés

Péntek hajnalban végre elkezdõdött az, amire a WNBA küzdelmeit követõk kis túlzással egész nyáron vártak: a rájátszás. A nyitó napon egy keleti és egy nyugati fõcsoport elõdöntõt rendeztek. Keleten az Indiana Fever, nyugaton a Seattle Storm ünnepelhetett gyõzelmet.

Az Indiana Fever és a New York Liberty összecsapása hatalmas futásokat hozott. Az elsõ félidõt a Fever uralta és a szünetben ennek megfelelõen 44-34-re vezettek is. Ezt követõen 44-37-re zárkózott fel a Liberty, de egy 8-0 Indiana futás után eldõlni látszott a csata. Mielõtt kicsúszott volna a New York kezébõl az összecsapás, 52-37 után egy 11-0-s futással 52-48-ra jöttek fel.

Ezt követõen fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó 2 és fél percre 71-70-es Fever vezetéssel érkeztünk, de ekkor Carson labdát szerzett és Tangela Smith csak visszarántani tudta. Így jött két Liberty büntetõ és természetesen a következõ támadást is a vendégek vezethették. Carson azonban mindkét büntetõjét kihagyta és az ezt követõ támadásból sem szerzett pontot a New York.

72-72-nél azonban 50 másodperccel a lefújás elõtt még így is sikerült kiegyenlíteniük Pondexteréknek. Tudat alatt már mindenki a hosszabbításra készült, amikor Erin Philips másfél másodperccel a lefújás elõtt betalált. Ezzel nyert az Indiana Fever, de joggal lehettek csalódottak a Liberty játékosai, nagy lehetõséget szalasztottak el.

A Seattle Storm és a Phoenix Mercury összecsapása bántóan egyoldalúan alakult. Ahogy arról már a beharangozónkban is szót ejtettünk. A Mercury a két csapat legutóbbi 11 összecsapásából 10 alkalommal alulmaradt a Storm-mal szemben és ez a „szép” sorozat most sem szakadt meg. Egy szoros elsõ negyedet követõen a második szakasztól kezdve a Storm rákényszerítette az akaratát a riválisára. Taurasiék ponterõs játéka nem tudott érvényesülni.

A szünetben 40-31-re, három negyed után 69-42-re vezetett a címvédõ. A negyedik szakaszban már mindkét szakmai stáb pihentette a sztárjait. Ennek megfelelõen a kispadok végérõl is pályára léphettek a játékosok, a Seattle alakulatában a pécsiek légiósa Allie Quigley 3 és fél percet kapott és ez idõ alatt egy rossz dobása volt.

A mérkõzés vége 80-61 lett. A gyõztes csapatból Camille Little dupla-duplát ért el 17 ponttal és 11 lepattanóval. A Mercury siralmasan, 29.7%-al dobott mezõnybõl, a vendégeknél a legeredményesebbnek a 13 pontos Penny Taylor bizonyult.


Eredmények

Indiana Fever – New York Liberty 74 : 72 (28:16) (16:18) (18:24) (12:14)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az Indiana Fever javára.

Seattle Storm – Phoenix Mercury 80 : 61 (19:19) (21:12) (29:11) (11:19)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az Seattle Storm javára.

Hirdetés