Hirdetés
Nagyvilág

A FIBA ​​speciális orvosi bizottságot hoz létre

Hirdetés

A koronavírus terjedése továbbra is aggodalomra ad okot a kosárlabda világában. A FIBA​ külön orvosi tanácsot hozott létre a járvánnyal kapcsolatos tudományos tények kivizsgálására és összegyűjtésére, valamint a nemzetközi kosárlabda események megtartására vonatkozó döntéshozatal támogatására – olvasható a bolgár szövetség hivatalos honlapján. Ők az U17-es fiú világbajnokság házigazdái lesznek. A leány korosztályos seregszemlét Kolozsvár rendezné. Mindkét tornát augusztus 15. és 23. között bonyolítanák le.

A FIBA által létrehozott orvosi bizottságnak a feladata lesz, hogy eldöntse: felelősen megtartható-e a két korosztályos világbajnokság. A világszervezet május közepére ígért határozatot az eseményekkel kapcsolatban.

A FIBA által létrehozott speciális tanács tagja lesz a FIBA ​​Orvosi Bizottságának elnöke és helyettese, az NBA Egészségügyi ​​Igazgatója, a WHO (Egészségügyi Világszervezet) vezető tanácsadója, a Melbourne Egyetem szakértője, aki immunológus és az oltások a szakterülete. Mellettük a megfigyelő tag a NOB orvosi igazgatója lesz.

A FIBA korábban bevezette a #BasketballAtHome kezdeményezést, amely a világjárvány alatt 5-12 éves gyermekek otthoni kosárlabdázását hivatott népszerűsíteni. A közeljövőben induló új projekt a közösségi oldalakon a #FirstBasket hashtag alatt fog futni. Ebben a szurkolókat arra kérik, hogy írják le, hogyan képzelik el a kosárlabda visszatérését. A kezdeményezéshez az 5:5 és a 3×3 szakágból is jól ismert szereplők csatlakoznak.

A nemzeti szövetségeknek a FIBA ​​egy speciális oktatási programot is meghirdet, amely online tananyagot kínál többek között a játékvezetőknek, az asztalszemélyzet tagjainak, statisztikusoknak valamint a szövetségek kommunikációs munkatársainak.