Hirdetés
3x3

A FIBA a 3×3-as szakág visszatérésén dolgozik:

:

Hirdetés

A FIBA Végrehajtó Bizottsága pénteken ülésezett, melyen a 3×3-as szakág versenyszezonjáról is tárgyaltak.

A Végrehajtó Bizottság a pénteki tanácskozásán jóváhagyta a 3×3-as kosárlabda versenyek újraindulásának ösztönzésére szolgáló “aktiválási tervet”.

Az FIBA “a fogadó városok és országok különféle hatóságaival dolgozik azon, hogy mikor és hogyan lehet biztonságosan újraindítani a hivatalos 3×3 eseményeket 2020-ban.” – olvasható a közleményben.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy hivatalosan is 2021-re halasztották a 3×3-as olimpiai selejtező-tornákat. Így az első 20 csapatos seregszemlét, illetve a Budapestre tervezett második, hatos tornát.

A 2020-as évadra kiírt események közül törölték a felnőttek versenyrendszeréből a kontinenstornák selejtezőit. Ennek megfelelően azt a tel-avivi eseményt is, melyen a magyar válogatott szerepelt volna.

Korosztályos szinten az U23-as Nemzetek Ligáját, illetve az U17-es kontinenstornákat és azok selejtezőit is törölte a nemzetközi szövetség. A férfi szakágból pedig négy WorldTour eseményt (Prága, Lausanne, Los Angeles, Nanking) vettek ki a 2020-as naptárból.

A tervezett 2020-as események közül jelen még naptárban vannak a további World Tour és Challenger versenyek, az augusztus második felétől meghirdetett FIBA 3×3 Women’s Series tornák, a kontinenstornák, így az Európa-bajnokság is, illetve az U23-as és az U18-as világbajnokságok. Amennyiben lehetőség van rá, ezeket az eseményeket 2021. januárjának végéig lehet lebonyolítani.

Hirdetés