Hirdetés
Európa

A FIBA által elismert sorozat lett az EWBL:

:

Hirdetés

Az EWBL sorozat a 2020/2021-es szezontól immár a FIBA által elismert nemzetközi kupaként kerül megrendezésre.

Az EWBL honlapján megjelent közlemény kiemeli, hogy a FIBA égisze alatt zajló Euroliga és az Európa Kupa után az egyetlen európai kupasorozat lettek, amit a nemzetközi szövetség elismert.

2015 nyarán hat ország nyolc csapatával indult útjára az EWBL, amely akkor még az EEWBL nevet viselte, hiszen Kelet-Európai Női Kosárlabda Ligaként hívták életre.

A sorozat a tömbösített és ezáltal az utazási költségek szempontjából gazdaságosabb lebonyolításának köszönhetõen gyorsan népszerű lett. Kinőtte a közép-kelet európai régiót és ezt követően váltottak EWBL-re. Az új márka alatt pedig megindult az a folyamat, melynek célja, hogy egyértelműen a harmadik számú európai széria legyenek.

Eddig Fehéroroszország, Csehország, Észtország, Magyarország, Kazahsztán, Lettország, Libanon, Litvánia, Hollandia, Lengyelország, Oroszország, Szlovákia, Svédország, Ukrajna és Törökország delegált csapatot a mezőnybe.

A 2020/2021-es kiírásban két csoportban 14 gárda vesz részt a sorozatban. Magyar csapat idén nincs az indulók között. Ezúttal hét nemzet adott résztvevőket. A csoportokat idén is tornarendszerben tervezik lebonyolítani. Bővebben ITT írtunk az új évadról.

Hirdetés