Hirdetés
Archivum

A FIBA Europe elnöke szerint nagyon erõs a magyar Eb-pályázat:

:

Hirdetés

Olafur Rafnsson, a FIBA Europe elnöke szerint nagyon erõs a 2015-ös nõi kosárlabda Európa-bajnokság megrendezésére benyújtott magyar pályázat.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) európai és az Izlandi Olimpiai Bizottság elsõ embere errõl azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy a Sándor Palotában csütörtökön fogadta õt Schmitt Pál köztársasági elnök.

MTI Fotó: Beliczay László

MTI Fotó: Beliczay László

“Magyarország nagyon erõs pályázatot nyújtott be, de arról egyelõre nem beszélhetek, hogy mekkora az esélye a rendezés elnyerésére” – fogalmazott az izlandi sportdiplomata, aki azt sem árulta el, hogy az Eb-rendezés iránt érdeklõdõ további négy ország – Spanyolország, Fehéroroszország, Izland és Szerbia – közül végül is hányan nyújtották be jelentkezésüket az augusztus eleji határidõig. “A pályázati kérdésekkel részletesen a fõtitkár úr foglalkozik, az viszont biztos, hogy a végsõ döntésünket az év végén, a müncheni elnökségi ülésünkön fogjuk meghozni” – tette hozzá Rafnsson.

Olafur Rafnsson, a miskolci U18-as B-divíziós Európa-bajnokság alkalmából érkezett Magyarországra, s találkozik még Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökével, valamint Szalay Ferenccel, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnökével is.

MTI

Hirdetés