Hirdetés
Archivum

A FIBA hivatalosan is bemutatta az U23-as 3×3-as Világbajnokságot:

:

Hirdetés

Múlt héten már részletesen beszámolhattunk arról, hogy 2018-ban a sportág történetében elõször U23-as 3×3-as Világbajnokságot is rendeznek. A FIBA minap hivatalosan is bemutatta az eseményt.

A nemzetközi szövetség sajtóközleménye megerõsíti, hogy a 2018-as U23-as 3×3-as Világbajnokságot október 3. és 7. között rendezik a kínai Xi’an vagy magyar átírással Hszian városában. Az is hivatalos immár, hogy 20 nõi és 20 férfi csapattal bonyolítják le a seregszemlét, melyen a „nagy” Világbajnoksághoz hasonlóan ügyességi verseny, dobóverseny, illetve a férfiak számára zsákolóverseny is kiírásra kerül.

Patrick Baumann a FIBA fõtitkára a sajtóközleményben azt emelte ki, hogy az U23-as Nemzetek Ligájának életre hívása után logikus lépés volt egy Világbajnokság megszervezése. A céljuk egyértelmûen az, hogy az olimpiáig vezetõ úton a fiatalok számára egy teljes versenyrendszert kínáljanak.

Az elõzõekben hangsúlyozott gondolatok mellett a FIBA összeállítása hosszasan méltatja a sportág érdekében tett kínai erõfeszítéseket. Azt is megtudhatjuk, hogy a nemzetközi szövetség éves nagy összejövetelére, a World Basketball Summit 2018-ra is Hszian városában kerül sor a Világbajnoksággal párhuzamosan.

A Világranglistán elfoglalt helyezése alapján a magyar nõi válogatott résztvevõje az eseménynek. A lányok tavaly megnyerték az U23-as Nemzetek Ligáját, melynek idei második fordulóját éppen az elõttünk álló hétvégén rendezik Prágában.

Hirdetés