Hirdetés
Archivum

A FIBA köszöntõi Nemzetközi Nõnapon:

:

Hirdetés

Március 8., a Nemzetközi Nõnap, mely a hölgyek iránti megbecsülést, tiszteletet hivatott kifejezni. Számunkra, akik a nõi sport általános helyzetét, ezen belül kiemelten a profi lét társadalmi aspektusát is szoktuk érinti felületeinken, ez a nap még fontosabb. Mindenki, aki ezen a téren dolgozik igyekszik tenni az elõrelépésért, igazságosságért. Akár azonban a sportszövetségek, akár a média elõtt még nagy feladatok állnak itt Európában és természetesen a többi kontinensen is.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A nemzetközi kosárlabda szövetség, a FIBA programokkal, közösségi felületen minél nagyobb elérését hozó akciókkal próbálja a nõi kosárlabdára irányítani a figyelmet. Az Euroliga, az Európa Kupa és a válogatott tornákat tekintve az Európa-bajnokság hivatalos csatornáira külön-külön köszöntõ készült. Ezeket a #HerWorldHerRules kampány fogja össze. Tavaly õsszel indította a FIBA ezen programját a nemzeti szövetségekkel együttmûködve. A cél, hogy a 6-15 éves kislányokat a rendszeres sportolás és azon belül a kosárlabda felé tereljék.

A kétéves projekthez, melyre közel 1 millió eurót különített el a nemzetközi szervezet, olyan játékosok adták a nevüket, mint Alba Torrens, Emma Meesseman vagy Maria Vadeeva. Különbözõ programokkal, tornákkal és nem utolsó sorban konkrét tárgyi segítséggel fejlesztik a leány ifjúsági sportot. A Nemzetközi Nõnapon a Twitter, Facebook, Instagram felületeken pedig arra bátorítják a klubokat, hogy a #HerWorldHerRules hashtaget használva közös csoportképet osszanak meg, felhívva a figyelmet a nõi kosárlabdára. Itt már magyar csapatok is készültek. A projekt arcaitól pedig a nap folyamán inspiráló idézeteket olvashatunk.

Hirdetés