Hirdetés
3x3

A FIBA svájci központjában indul a női 3×3 versenysorozat 2021-es szezonja:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a közelmúltban bejelentette, hogy a 3×3-as szakág elit versenysorozata a FIBA 3×3 Women’s Series május 15-én és 16-án rajtol. Az első tornának a svájci Mies lesz a házigazdája. Az eseményre a FIBA főhadiszállásán kerül sor.

A FIBA 3×3 Women’s Series azzal a céllal jött létre, hogy a férfi WorldTour-hoz hasonlóan a női szakág számára is rendszeres versenyzési lehetőséget biztosítson az egész szezonban. A nagy különbség a férfiak versenyéhez képest, hogy ezt a sorozatot nemzeti csapatok számára írták ki.

A 2019-es rajt után tavaly a világjárvány miatt nem rendezték meg a sorozatot. Idén az olimpiai felkészülés részeként ismét nekivágott a FIBA. A májusi verseny azért lesz különleges, mert a női szakág történetében először pénzdíjas eseményre kerül sor.

A FIBA svájci főhadiszállásán 2015 óta rendeznek 3×3-as versenyt. Ez a FIBA Open, így várhatóan a májusi seregszemlére az ott megismert kulisszák között kerül sor. A tornán Magyarország válogatottja is részt vesz a tervek szerint. A mieink mellett Mongólia, Hollandia, Lengyelország, Románia, Oroszország, Spanyolország és Svájc alkotja a mezőnyt.

Hirdetés