Hirdetés
Nagyvilág

A FIBA szakírójának elismerő szavai válogatottunkról:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

Mint ismert, a magyar válogatott drámai küzdelemben maradt le a párizsi olimpiáról. A soproni selejtezőtorna záró napján a mieink 22 pontos előnyt leadva 73-72-es vereséget szenvedtek Spanyolországtól.

A vasárnap este történtek rengeteg véleményt szültek a sportág hazai és nemzetközi közvéleményében. Paul Nilsen, a FIBA szakírója az Instagram oldalán osztotta meg a gondolait a magyar válogatottról.

A SPORT BRUTÁLIS. De egyben az öröm és a remény, valamint a kétségbeesés forrása is. Magyarország 22 pontos előnyből végül egy kosárral lemaradt a párizsi olimpiáról. A hazai pályán és saját szurkolói előtt, miközben 44 éve nem játszott az olimpián.

Ennek a feldolgozása időt vesz igénybe. Semlegesként és olyan emberként szólva, aki évek óta követi és tiszteli a magyar kosárlabdát (sok igaz magyar baráttal), itt a lényeg…

SENKI nem számított arra, hogy Magyarország ilyen gyorsan itt lesz egy ilyen fiatal csapattal. SENKI sem látta jönni, hogy éremért játszhatnak a 2023-as Európa-bajnokságon, legyőzik a tokiói döntős Japánt és csak éppen lemaradtak a spanyolok elleni győzelemről az olimpiai selejtező halálcsoportjában.

Itt kell tartania Magyarországnak jelenleg. Ütésváltásban a világ legjobbjaival. Hol nyerni és utána kiélvezni egy nagyszerű estét. Hol elszenvedni egy fájdalmas vereséget. Ez brutális, de az a gyilkos ösztön, amelyre szükségük van a továbblépéshez, csak a legmagasabb szinten lévő ellenfelekkel játszva szerezhető meg.

Magyarországnak ez nem a vég. Ez a kezdet. Ha összetartanak, nagy dolgokat tudnak és fognak véghez vinni.

Tisztelettel és szeretettel

Hirdetés