Hirdetés
Európa

A FIBA vezetése megerősítette az európai kupasorozatok felfüggesztését:

:

Hirdetés

Pénteken ülésezett a FIBA Europe Board. A nemzetközi szövetség döntéshozó bizottsága megerősítette az Euroliga és az Európa Kupa felfüggesztését.

A FIBA égisze alatt zajló európai kupasorozatok a klubszezon végéig felfüggesztett státuszban maradnak – olvasható a FIBA közleményében. A következő hetekben a FIBA illetékesei folyamatosan követik a járványügyi helyzet alakulását. Ennek értékelése után határoznak arról, hogy mi lesz a végleges sorsa a 2019/2020-as kiírásoknak. Nagy kérdés ez alapján, hogy adminisztratív úton hirdetnek-e például győztest az európai sorozatokban.

Jelen pillanatban annyi biztos a FIBA részéről, hogy áprilisig meghozzák a végleges döntést a nyári eseményeikről. Ha szükséges akár időpontot módosítva, akár helyszínt változtatva, hogy a nemzeti szövetségek már ennek ismeretében folytathassák a munkát.

A FIBA Europe Board videó-konferencia keretében értekezett az utazási korlátozások miatt. Turgay Demirel, elnök hangsúlyozta, hogy a sportolók, stábtagok, szurkolók és a média képviselőinek egészsége a legfontosabb szempont.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés