Hirdetés
Archivum

A Final Four kapujában az orosz sztárcsapatok:

:

Hirdetés

Oroszországban a hétvégén nem volt bajnoki forduló, helyette az Orosz Kupa negyeddöntõinek elsõ felvonására került sor. Cseppet sem véletlenül a sorsolásnál a sztárcsapatok elkerülték egymást, így már kezd körvonalazódni a négyes döntõ mezõnye.

A címvédõ Jekatyerinburg Ivanovo városában lépett pályára és aratott 35 pontos, 86-51-es gyõzelmet. Az uráli alakulatban hatan is kétszámjegyû pontot értek el, a legeredményesebbnek Maria Stepanova bizonyult. Hasonlóan magabiztos sikert ünnepelhetett az Orenburg is, amely a Noginszk otthonában diadalmaskodott 20 ponttal. A tavalyi döntõsnél Danilochnika lett a legeredményesebb 19 ponttal, közte 5 triplával.

A legszorosabb mérkõzést a Szpartak Moszkva vívta. Pokey Chatman együttese úgy aratott Vologdában 72-62-es gyõzelmet, hogy a hazaiak egészen a végjátékig nyílttá tették a találkozó sorsát. A gyõztes csapat legjobbja a 12 pontos Seimone Augustus volt. A negyedik számú orosz együttes, a Dinamo Kurszk 25 ponttal, 86-61 arányban bizonyult jobbnak a Novoszibirszknél. A kurszki csapatnál a 17 pontig jutó Ekaterina Lisina remekelt.
 

A visszavágókat december 3-án, 4-én és 21-én rendezik. Az eredményeket tekintve formalitás lesz mindegyik találkozó.

Eredmények

Energa Ivanovo - UMMC Jekatyerinburg 51-86
Dinamo Kurszk - Dynamo-GUVD Novoszibirszk 86-61
Vologda Chevakata - Szpartak Moszkva 62-72
Szpartak Noginszk - Nagyezsda Orenburg 51-71
Hirdetés