Hirdetés
Archivum

A Final Four résztvevõ csapatok ismét nyertek Oroszországban:

:

Hirdetés

A hétvégén immár a 16. fordulójához érkezett az Orosz Bajnokság. Meglepetésrõl ezúttal sem számolhatunk be, az EuroLiga négyes döntõjére készülõ gárdák, a Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva is gyõzelmet ünnepelhettek.

A Jekatyerinburgot saját csarnokában igencsak megizzasztotta a Kurszk. A találkozón három negyed után 47-55-re a kurszki együttes vezetett és már érett volna a meglepetés, amikor a negyedik periódust végül 27-9-re nyerte a címvédõ és ezzel, ha a vártnál nehezebben is, de 74-64 arányban behúzták a kötelezõ gyõzelmet.

A mérkõzés legjobbja Candace Parker volt 20 pontjával és 7 lepattanójával. A Jekatyerinburg igen pontatlanul játszott, ehhez csak egy adat: Cappie Pondexter 8 kétpontos kísérletébõl mindössze 1 talált utat a gyûrûbe. A Kurszknál eközben Michelle Snow 16 pontja emelhetõ ki.

A Szpartak Moszkva Vidnoje az Európa Kupa negyeddöntõjéig menetelõ Novoszibirszk otthonában lépett pályára. Itt a félidõben még csak 9 ponttal vezetett Pokey Chatman együttese, majd a harmadik negyedben megduplázta elõnyét az EuroLiga címvédõje. A negyedik szakaszban pedig mindössze 3 pontot szereztek a hazaiak, miközben 20-at kaptak, így lett a vége 42-81-es kiütés. A gyõztes csapat legeredményesebbje, az elképesztõ dobóformát mutató és 18 pontig jutó Sue Bird volt.

Az Orenburg a Szpartak Szentpétervár csarnokában lépett pályára és gyõzött egy elképesztõen szoros végjáték után. Hiába nyerte ugyanis az elsõ periódust 21-32-re az Orenburg, a második és fõleg a harmadik negyedben visszaengedték a találkozóba ellenfelüket.

A harmadik negyed végére egyenlített a Szentpétervár. A negyedik etap 65-65-rõl indult. Itt végig fej-fej mellett haladtak az együttesek és végül az Orenburg játékosainak nagyobb rutinja, közöttük is elsõsorban a 16 pontos Charles és a 17 pontos Veramejenka klasszisa döntött. Végül 89-86-ra nyert a magasabban jegyzett gárda.

Eredmények

UMMC Jekatyerinburg – Dinamo Kurszk 74:64
Dinamo-GUVD Novoszibirszk – Spartak Moszkva Vidnoje 42:81
Szpartak Szentpétervár – Nagyezsda Orenburg 81:84
Vologda-Сhevakata – Spartak Noginszk 91:68
Dinamo Moszkva – Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva 83:76

Tabella /az élmezõny/
1. UMMC Jekatyerinburg 16/0
2. Szpartak Moszkva Vidnoje 13/2
3. Orenburg 12/4
4. Kurszk 10/6
5. Vologda 8/8

Hirdetés