Hirdetés
Archivum

A FINAL4 visszatér Sopronba!:

:

Hirdetés

Hivatalossá vált, hogy 2019-ben is Sopron ad otthont a nõi kosárlabda Euroliga négyes döntõjének. Részletek a bejelentésrõl szóló sajtóközleményben, mely az alábbiakban olvasható.

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Amint az közismert, a legmagasabban rangsorolt nõi kosárlabda klubsorozat, az EUROLIGA négyes döntõjében a Sopron Basket révén idén is érdekelt magyar együttes.

2018 áprilisában egy sokáig emlékezetes FINAL4-nak adott otthont Sopron városa, mely során a Sopron Basket bravúros teljesítménnyel vívta ki a szakma elismerését. Az elmúlt napokban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége intenzív egyeztetést folytatott a négyes döntõ megrendezéséhez szükséges anyagi háttér megteremtése érdekében.

Ennek eredményeképpen, kormányzati támogatással, Sopron városa, az MKOSZ, és a Sopron Basket összefogásával április 12-14. között ismét Sopronban találkoznak a kontinens legjobb csapatai, hogy megvívjanak a legrangosabb európai nõi kosárlabda klub címért!

Az errõl szóló megállapodást a mai napon Kamil Novak, a Fiba európai szekciójának igazgatója és Bodnár Péter, az MKOSZ fõtitkára írta alá.

A pénteki elõdöntõkben a Sopron Basket a címvédõ UMMC Jekatyerinburggal csap össze, míg a Dinamo Kurszk a cseh ZVVZ USK Praha együttesével néz szembe. A szezont a bronzmérkõzés és a döntõ zárja április 14-én vasárnap.

A kezdési idõpontokról és a jegyárakról idejében tájékoztatást fognak adni a szervezõk.

“Sopron már bizonyította, hogy remek házigazda, legyen szó a 2015-ös Európa-bajnokságról, különbözõ utánpótlás tornákról, vagy a tavalyi Euroliga Final Fourról.” – mondta Kamil Novak, a FIBA Európai ügyvezetõ igazgatója. “Örömmel térünk vissza a 2019-es Final Fourra, amely Magyarország Kormánya, a klub, a város és a Magyar Kosárlabdázók Országos szövetségének összefogásának köszönhetõen várhatóan ugyanolyan jól megrendezett esemény lesz, mint a tavalyi. A soproni egy hozzáértõ és szenvedélyes közönség, és biztos vagyok benne, hogy csodálatos hangulatot fognak teremteni a nõi kosárlabda egy újabb ünnepéhez.”

“A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége örömmel segíti az újabb rendezést” – adott hangot örömének Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke. – “Külön köszönet a magyar kormánynak, hogy mellénk álltak, s anyagilag is támogatták a nõi klubkosárlabda európai ünnepét. Magyarországon a sport stratégiai terület, egyre több rangos sporteseményt szerveznek, mert egy vendég- és sportszeretõ nép vagyunk. Ebbe a sorba kiválóan illeszkedik az európai kosárlabdázás egyik legrangosabb eseménye, a Nõi Euroliga FinalFour. Biztos vagyok benne, hogy a résztvevõk ismét remekül érzik majd magunkat Sopronban, mi a Sopron Baskettel karöltve mindent megteszünk azért, hogy egy emlékezetes, sikeres tornát rendezzünk.”

“Nem csak a Sopron Basket tért vissza a Final4-ba, hanem a Final4 is visszatért Sopronba. Számomra ez egyet jelent azzal, hogy nincs lehetetlen!” – mondta el büszkeséggel Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetõje. – “Köszönöm mindazoknak – kiemelten Magyarország Kormánya, Sopron Megyei Jogú Városa, és az MKOSZ -, akik lehetõvé tették számunkra, hogy mindez megtörténhessen.”

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Hirdetés