Hirdetés
Archivum

A finnek megtréfálták a bolgárokat:

:

Hirdetés

Pénteken Sopronban és Tarantóban megkezdõdtek az Euórpa-bajnoki pótselejtezõ tornák. A magyar csapat gyõzelmérõl már nagy terjedelemben beszámoltunk, most nézzük a többi mérkõzést.

Sopronban a finnek kisebb meglepetésre 4 ponttal legyõzték a bolgárokat. Érdekes mérkõzés volt. Három negyeden át fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a harmadik szakasz végén egy utolsó másodperces triplával 4 ponttal megléptek a finnek. Ez a különbség pedig a záró 10 percben is állandósult.

Az utolsó percben 57-60-as állásnál a bolgárok támadhattak az egyenlítésért, de törekvéseik nem jártak sikerrel. Az utolsó másodpercekben a végül 12 pontig jutó Hodges próbálkozott lehetetlen helyzetbõl, dobása lejött. Ezt követõen a finnek egy büntetõt értékesítettek és ezzel 57-61-re diadalmaskodtak, a torna egyik nagy meglepetését okozva.

Eredmények
Magyarország–Hollandia 68–39
Finnország–Bulgária 61–57

Az olaszországi Tarantóban ilyen izgalmakat nem kellett átélniük a szurkolóknak. Az ottani nyitó mérkõzésen a megfiatalított belga csapat 17 percen át tartotta magát a németek ellen. A nagyszünet elõtt a német gárda egy 10-2-es futással meglépett riválisától és innentõl végig uralták a találkozót.

A szerbek a papírformának megfelelõen 10 perc alatt eldöntötték a románok elleni találkozót. Jelena Milovanovic vezetésével az elsõ negyed végére 18 pontos különbség alakult ki a gárdák között. A szerbek a folyatatásban sokat cseréltek és már a folyatatásra tartalékoltak, gyõzelmük így sem forgott veszélyben.

Eredmények
Németország – Belgium 69-57
Szerbia – Románia 77-64

Hirdetés