Hirdetés
Archivum

A fõszereplõk nyilatkozatai az Euroliga döntõje után:

:

Hirdetés

Vasárnap este az Euroliga döntõjében az UMMC Jekatyerinburg 72-53-ra legyõzte a Sopron Basket csapatát. A mérkõzés után sajtótájékoztatón értékeltek a fõszereplõk.

„Fantasztikus hangulat volt a csarnokban. Nem a legjobb meccsünket játszottuk a szezonban, talán lehetett volna szorosabb eredmény is. Magasabbak, erõsebbek voltak. Megpróbáltuk felvenni a küzdelmet, de úgy érzem, hogy a végére egy kicsit elfáradtunk. Szükségünk van néhány napra, hogy feldolgozzuk milyen nagy eredményt értünk azzal, hogy Euroliga döntõt játszottunk. Remélem, hogy pár nap múlva már mindenki nagyon boldogan és elégedetten tekint erre az ezüstéremre.” – mondta a finálét követõ nemzetközi sajtótájékoztatón Fegyverneky Zsófia, a Sopron Basket csapatkapitánya.

„Elõször is gratulálok a Jekatyerinburgnak a gyõzelemhez. Másodszor verték meg aktuális csapatomat a döntõben. Örülök Miguel sikerének, hogy ezzel neki is meglett az Euroliga gyõzelem.” – kezdte értékelését Roberto Iniguez, a Sopron Basket vezetõedzõje.

„A Jekatyerinburg végig kontrollálta a mérkõzést. Azt gondolom, hogy ebbõl a szempontból olyan sokat errõl beszélni nem kell. Nem most játszottuk legjobb meccsünket, de tisztában kell lenni azzal, hogy ki volt a másik oldalon. Minden megpróbáltunk, ilyen a kosárlabda. Sok fiatal játékosunk van, akiknek még sok ehhez hasonló mérkõzést kell játszaniuk és megtapasztalniuk. Természetesen most még csalódott vagyok, mivel szerettük volna tovább írni a tündérmesét. Ezzel együtt nagyon büszke is vagyok a csapatomra. Lehet nyerni érmeket, trófeákat, de az a fontos, hogy milyen úton, milyen munkával jutunk el odáig.” – tekintett vissza a döntõ mérkõzésre a remek szakember.

Az UMMC Jekatyerinburg részérõl Miguel Mendez vezetõedzõ és Emma Meesseman érkezett a sajtótájékoztatóra. „Kiváló mérkõzés volt, egy nagyszerû eseménye a nõi kosárlabdának. Nagyon akartuk ezt a gyõzelmet és igazi csapatként játszottunk. Jó látni, hogy ilyen nagyszerû közönsége van a nõi kosárlabdának.” – fogalmazott röviden az MVP-nek megválasztott belga center.

„Szeretnék gratulálni a Sopronnak. A szezon egyik legjobb csapata voltak. Fontos a nõi kosárlabdának, hogy legyen ilyen csapata, amelyik motiváltan, jó kosárlabdát játszik. Szeretném kiemelni azokat, akik a szezon elsõ felében szintén itt voltak velünk az Euroligában, mint Diana Taurasi, Deanna Nolan és természetesen az elõzõ vezetõedzõ Olaf Lange. Ebben a trófeában nekik is részük van.” – kezdte bevezetõjét Miguel Mendez vezetõedzõ, majd a találkozót is értékelte röviden.

„Nem volt egy könnyû mérkõzés számunkra ilyen nyomás alatt játszani. Ma ugyanis minden elvárás rajtunk volt. A játékosaim remekül játszottak. Természetesen maradt ki néhány dobás, de végig irányítottuk a mérkõzést.” – összegzett a spanyol szakember.

Hirdetés