Hirdetés
Archivum

A fõtáblán és a nyugati konferenciában a magyar csapat Európa Kupában:

:

Hirdetés

Az Euroliga mellett az Európa Kupa csapatlistáját is bemutatta a FIBA. A második számú európai sorozatban 40 csapatos fõtáblával számolnak, melyen a magyar együttesek helye selejtezõ nélkül automatikusan biztosított. Fontos változás, hogy hazánk visszakerült a Nyugati Konferenciába.

Arról már novemberben hírt adtunk, hogy a FIBA európai tagozata módosította a versenykiírást, így kikerült az a korábbi rendelkezés, mely a fõtábla létszámát 32 csapatban határozta meg. Idén 41 gárda jelentkezett az Európa Kupába, melyhez az Euroliga selejtezõnek két vesztese csatlakozik. A 43 gárdából 40 szerepel majd a fõtáblán, ahol 10 darab négy csapatos csoportban zajlanak a küzdelmek.

Magyarországról a VBW CEKK Cegléd, az UNI Gyõr, az Aluinvent DVTK és a PEAC-Pécs szerepel az Európa Kupában. Mindegyik magyar résztvevõ a fõtáblán kapott helyet, ráadásul ismét a Nyugati Konferenciában. Mellettük még 14 csapat, két francia, két olasz, két cseh, két spanyol, két német, illetve egy-egy belga, portugál és svájci gárda helye biztosított. Nyugaton egy selejtezõpárharcot rendeznek a Saint-Armand Hainaut Basket és Amsterdam Angels között. Ebbe a konferenciába esik vissza a Lattes Montpellier – KSC Szekszárd Euroliga selejtezõ vesztese is.

Keleten a helyzet változatlan, négy orosz és négy török csapat neve látható a lista élén. A lengyelek három együttest delegálnak, az elõttünk álló szezonban õk lesznek a legnagyobb visszatérõk az Európa Kupába. Szlovákia is két csapattal vesz részt, hiszen a Kassa mellett Rózsahegy is újra kilép a nemzetközi porondra. Emellett svéd, lett, görög és román együttest is láthatunk a listán. Két selejtezõpárharc lesz. Az egyik ágon a lengyel Gorzow és az Istanbul Üniversitesi, míg a másikon a Gdynia és a Szpartak Noginszk csatázik. Emellett a CCC Polkowice – Piestanske Cajky Euroliga selejtezõ vesztese esik ide vissza.

Az Európa Kupára nevezett csapatok:

Keleti Konferencia Nyugati Konferencia
ACS Sepsi-SIC (ROU) Aluinvent DVTK Miskolc (HUN)
AGU Spor (TUR) Basket Landes (FRA)
Besiktas (TUR)  Belfius Namur Capitale (BEL)
Enisey Krasnoyarsk (RUS) DSK Basketball Nymburk (CZE)
Good Angels Kosice (SVK) Elfic Fribourg Basket (SUI)
Hatay BSB (TUR) Flammes Carolo Basket (FRA)
Istanbul Universitesi (TUR) G.D.E.S.Santo Andre (POR)
KS AZS PWSZ Gorzow WLKP (POL) Lointek Gernika Bizkaia (ESP)
KS Basket 25 Bydgoszcz (POL) KP Brno (CZE)
KS Sleza Wroclaw (POL) Nantes Reze (FRA)
MBK Ruzomberok (SVK) PEAC-Pécs (HUN)
MKS Katarzynri Torun (POL) Reyer Venezia (ITA)
Mersin Buyuksehir (TUR) Rutronik Stars Keltern (GER)
Olympiacos SFP (GRE) Spar Citylift Girona (ESP)
PBC MBA Moscow (RUS) TSV 1880 Wasserburg (GER)
Sparta&K Moscow Region Vidnoje  (RUS) Uni Gyõr (HUN)
TTT Riga (LAT) VBW CEKK Cegléd (HUN)
Udominate (SWE)  Virtus Eirene Ragusa (ITA)

A csoportok sorsolását július 4-én rendezik.

Hirdetés