Hirdetés
Magyarország

A francia BLMA otthonában folytatja Euroliga szereplését az Atomerőmű KSC Szekszárd – Zseljko Djokicsot kérdeztük:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szerdán és 20 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd a francia BLMA csapatához látogat az Euroliga 9. fordulójában. Zseljko Djokicsot, az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzőjét kérdeztük a legutóbbi, Sopron Basket elleni bajnoki mérkőzés tapasztalatairól, illetve az Euroliga találkozóval kapcsolatos várakozásairól.

December 15., szerda
20:00 BLMA – Atomerőmű KSC Szekszárd
Lattes, Palais des Sports de Lattes

Vasárnap a magyar bajnokság 11. fordulójában – a veretlenek rangadóján – Dana Evans és Nikolina Milics nélkül 74-90-es vereséget szenvedett az Atomerőmű KSC Szekszárd a Sopron Baskettől.

“Szerintem egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, magas színvonalon. Mind a két résztvevő csapat remek százalékkal dobott, illetve mindenki a maximumot hozta ki önmagából.

Egy találkozót követően én elsősorban a saját csapatomat szeretem analizálni. Az első félidő után dobtunk 44 pontot, ami nem könnyű – főleg nem egy olyan Sopron ellen, akinek a játékosállománya ilyen kiváló felépítésű játékosokból áll – így ezt egy dicséretre méltó teljesítménynek tartom. Nem könnyű ellenük támadni, de azt gondolom – főleg az első félidőben – hogy nagyszerűen játszottunk ellenük. A harmadik negyedet a Sopron élesebben kezdte, mi pedig nem reagáltunk jól az agresszivitásukra. Ezt végül ki is használták és sikerült 15 pontra növelni az előnyüket. Ezt követően természetesen mi megpróbáltunk visszakapaszkodni a mérkőzésbe, de – leginkább a rövid rotációnk miatt – ez sajnos már nem sikerült.

Ennek ellenére azt tudom mondani, hogy boldog és elégedett vagyok a csapat teljesítményével, ez a mérkőzés volt a legjobb, amit az elmúlt pár hét alatt játszottunk. Illetve, ami szintén pozitívum, az az, hogy két kulcsfontosságú légiós játéka nélkül is egyre inkább javuló tendenciát mutat a csapat.” – értékelte csapata teljesítményét Zseljko Djokic vezetőedző, aki egyben arra is kitért, hogy csapat hogy készül a francia együttes, BLMA ellen.

Fotó: FIBA.Basketball

“Egymás után következnek komoly, kő kemény mérkőzések, amiért most elsősorban a játékosok regenerálódásán van a hangsúly. Darko Antics és Fekete Krisztián jelenleg is azon dolgoznak, hogy a játékosok készen álljanak a következő megmérettetésre – ami ismét egy hosszabb utazás után fog következni. A terv szerint Franciaországba kedd késő délután fogunk érkezni, így este lesz egy átmozgató edzés, másnap délelőtt pedig egy részletesebb megbeszélés a szerda esti találkozó előtt.

Nincs sok időnk, illetve lehetőségünk készülni a franciák elleni meccsre, ennek ellenére mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében. A mi esetünkben jelenleg egy nagyon fiatal csapatról van szó, így önbizalom szempontjából – főleg a szenzációs szurkolóink miatt is – egyszerűbb hazai pályán játszani. Azonban a francia együttes pályája is ehhez hasonló atmoszférával rendelkezik, így bizakodó vagyok, de biztos, hogy nem lesz könnyű feladat.

Én azt várom a csapattól és a lányoktól, hogy mindenki harcoljon, és tartsák magukat a megbeszélt taktikai utasításokhoz. A Sopron ellen egy remek dobóformát produkáltunk, remélem, hogy ez a franciák ellen is megmutatkozik majd. Ha a BLMA-nak is sikerül 74 pontot dobnunk – mint ahogy a Sopron ellen tettük – akkor partiban fogunk tudni maradni, és akár nyerhetünk is. Erre fogunk alapozni, viszont jelenleg inkább azon van a fókusz, hogy mindenki egészséges maradjon, illetve minden rendben legyen az utazás során.”

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés