Hirdetés
Európa

A francia szövetség másfél millió eurós programot hirdetett:

:

Hirdetés

A Francia Kosárlabda Szövetség (FFBB) 1,5 millió eurós költségvetéssel “Retour au Jeu”, azaz “Vissza a játékhoz” elnevezéssel programot állított össze. Ezzel segítik a járványügyi krízis után újraindítani a kosárlabda életet Franciaországban.

A támogatást két részre bontják. A klubok 1 millió euróra pályázhatnak, a regionális tagszervezetek pedig 500000 euróra. Ezen felül 530000 euró értékben a regionális szövetségek mobil 3×3-as pályákat kapnak, hogy a jelenlegi krízis végével azonnal minél több eseménnyel újraindítható legen a versenyrendszer.

A kezdeményezés célja, hogy a kieső források ellenére ne álljon le a kosárlabda élet egyetlen területe sem. A támogatásra különböző projektekkel lehet pályázni, mint például 5:5 vagy 3×3 tornák rendezése, a szövetség “Basket Santé” programjában való részvétel, ami a sportág egészügyi hátterének fejlesztését célozza meg. Különböző képzések rendezését is támogatják. A pályázati időszak június 1. és december 31. között lesz. Egy olyan rendszer létrehozását is tervezik, melyen keresztül az infrastrukturális elemeket és a tudásbázisukat is megoszthatják a sportági szereplők.

Hirdetés