Hirdetés
Magyarország

A francia Tango Bourges Basket együttesét fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Ismét rendhagyó módon, kedden 18 órától az Euroliga 12. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd a francia Tango Bourges Basket együttesét fogadja. Horváth Zsófia, a szekszárdiak másodedzője értékelte utolsó mérkőzésük történéseit, illetve számolt be a következő találkozóval kapcsolatos várakozásairól.

Január 31., kedd
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – Tango Bourges Basket
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Josip Jurcevic (horvát), Civil Güngör (török), Bojan Jovanic (bosnyák) (Dragutin Ilic – szerb)

Az Olympiakosz SFP hazai pályán szerezte meg szezonbeli első Euroliga-győzelmét, miután a tarthatatlannak bizonyuló Megan Gustafson vezérletével mind a négy negyedet magabiztosan megnyerte a szekszárdi együttes ellen. A KSC csapatában Nikola Dudásová 26 perc alatt 7 ponttal és 4 lepattanóval mutatkozott be. A szokásos módon, Horváth Zsófia elsőnek csapata teljesítményét értékelte.

“A görög Olympiakosz ellen játszottunk, akik ellen egyértelműen szerettük volna megszerezni első idegenbeli Euroliga-győzelmünket. Ez volt a célunk, míg ellenfelünk pedig legelső Euroliga-győzelméért küzdött. Mondanom sem kell, ezt a célt végül nekik sikerült elérni.” – kezdte gondolatmenetét a szekszárdi másodedző. – “Elképesztő energiákkal indították a találkozót, hihetetlenül motiváltak voltak, amivel mi sajnos nem igazán tudtuk felvenni a versenyt. Nem tudtuk betartani a taktikai utasításokat, illetve túl sok mindent nem sikerült megvalósítani a megbeszéltekből sem.

Azt gondolom, hogy ezen a ponton már felesleges arról beszélni, hogy hogy áll a csapat. Nagyon reménykedtünk benne, hogy ez az utóbbi mérkőzés is másként fog alakulni, de ez sajnos nem így történt. Ami viszont abszolút pozitívum erről a mérkőzésről, az új szerződtetésünk, Nikolina Dudásová szereplése. Nagyon jó energiákkal lépett ugyanis pályára mind védekezésben, mind pedig támadásban, illetve a kispadon is elképesztően pozitív volt – teljes erőbedobással bíztatta a csapatot. Kosárlabda szempontjából még annyira nem lehet értékelni, hiszen csupán egyet edzett velünk, az Olympiakosz elleni volt az első meccse, ennek ellenére viszont már most sok mindenben tudott segíteni. Legfőképpen irányító poszton, ami természetesen a fő célunk volt és lesz is.” – fogalmazott Horváth Zsófia.

Fotó: FIBA.Basketball

Kedden az Atomerőmű KSC Szekszárd hazai pályán folytatja idei Euroliga szereplését. A 12. fordulóban a francia Tango Bourges Basket látogat a fehér-kékek otthonába, így tehát a szekszárdi másodedző következőnek a meccsel kapcsolatos várakozásaira tért ki.

“Azt gondolom, hogy a Bourges csapatáról egyértelműen elmondható, hogy a szezon során sokat erősödtek. Most utoljára a Valencia együttesét sikerült megverniük, de azelőtt is sorozatban játszották a jobbnál-jobb mérkőzéseket. Egy erős, rutinos, összeszokott csapatról beszélünk, melyből több vezéregyéniséget is ki lehetne emelni, de talán az elsőszámú mégis az irányítójuk, Yvonne Anderson.

Én azt mondanám, hogy a Bourges ereje leginkább a külsőposztos játékosokban rejlik, center poszton talán kevesebben vannak. Bár mi sem vagyunk éppen robosztusak belsőposzton, ezt mindenképp meg kell próbálnunk kihasználni. Ezen kívül, ami még kulcs lehet ellenük, az a keménység. A Bourges ugyanis nagyon gyors játékot játszik, több olyan játékosuk is van, akik támadás szempontjából képesek eldönteni a mérkőzést, úgyhogy csakis kőkemény védekezéssel lehet ellenük esélyünk. Így is készültünk tehát, a felkészülés során erre fektettük a hangsúlyt.

Szeretnénk tanulni az Olympiakosz ellen elkövetett hibáinkból, illetve, jóval több mindent megvalósítani abból, amit taktikai szempontból megbeszélünk. A Bourges elleni odavágón Studer Ági nélkül álltunk ki, mostanra ő is visszatért, illetve Nikolina Dudásová is megérkezett közénk. Ez biztos nagyon sokat fog segíteni, és reméljük, hogy így, teljes csapattal már nemcsak egy jó mérkőzést tudunk játszani a Bourges ellen, de akár a győzelmet is meg tudjuk szerezni. Ugyanis, mint mindig most is ez lebeg a szemünk előtt! Zárásul pedig, meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak szurkolóinknak, akik egész évben szívvel-lélekkel támogatnak minket! Néhányan még Athénba is kiutaztak, segítettek minket az Olympiakosz elleni mérkőzésünkön, ami rengeteget jelent a csapatunk számára. Reméljük a Bourges elleni találkozóra is szép számmal kilátogatnak majd a nézők, ugyanis ellenük is nagy szükségünk lesz a támogatásukra! Várunk tehát mindenkit nagyon sok szeretettel – Hajrá Szekszárd!” – zárta a beszélgetést Horváth Zsófia, az Atomerőmű KSC Szekszárd másodedzője.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés