Hirdetés
Archivum

A frissítésé volt a fõszerep:

:

Hirdetés

Vasárnap az elsõ szünnapjához érkezett a 16. Nõi Kosárlabda Világbajnokság. A középdöntõre készülõ csapatok edzéssel ütötték el az idõt. Mindkét nagy favoritnál, Ausztráliánál és az Egyesült Államoknál is a játékosok felfrissítése volt a cél.
 

Az ausztrálok már az utolsó csoportmeccsen, Kína ellen is, pihenõsebbre vették, Lauren Jackson mindössze perceket kapott. Carrie Graf, edzõnõ az elsõ csoportkör után elégedetten beszélt csapatáról, amire minden oka meg is volt, hiszen átlagban több mint 20 ponttal ütötték ki a riválisaikat.

„Kemény ellenfelek várnak ránk a folytatásban, az Egyesült Államok, Franciaország és Görögország személyében. Az amerikai válogatottat jól ismerjük, a felkészülési idõszakban is játszottunk velük, a franciák biztosan kemény ellenfelek lesznek és a görögök is meg akarják nehezíteni az életünket. Egyre komolyabbá válik a torna, nagyobb iramú mérkõzések és keményebb riválisok várnak ránk, de nekünk csak magunkra kell figyelni. Kína ellen már pihentettem egyik kulcsjátékosomat, Lauren Jackson-t. Az volt a terv, hogy az elsõ félidõben pihen és ha baj van, a másodikban beáll. Szerencsére erre nem volt szükség. Lauren-nek már 15 perc játék is komoly terhelésnek számít, így ezzel kapott egy kis lehetõséget a regenerálódásra. Eddig az összes meccsünket 20 pontnál nagyobb különbséggel nyertük, nem lehet egy rossz szavam sem a csapatra. Ha megfelelõen alkalmazkodunk a játékvezetéshez és a szembejövõ csapatok játékstílusához, elérhetjük a célunkat.” – mondta Carrie Graf.

Az amerikaiaknál Geno Auriemma, vezetõedzõ figyelmeztetett, hogy mindössze három játékosa rendelkezik világbajnoki tapasztalattal, így ez a „rutintalanság” a folytatásban visszaüthet.

„Sue (Bird), Dee (Taurasi) és Tamika (Catchings) szerepelt már világbajnokságon a csapatból. Azt is mondhatnánk, hogy kilenc újoncom van. Sok edzõ nyilatkozta itt az utóbbi napokban, hogy fiatal, rutintalan csapata van, de nem tudom, hogy a mieinknél létezik-e fiatalabb és kevésbe tapasztalt keret ezen a tornán. Mondják, hogy a játékosaink tehetségesebbek mindenki másnál. Ez azonban csak egy összetevõ, a lányoknak itt fel kell nõniük a feladathoz. Van kilenc meccsünk és csak bízhatunk benne, hogy sikerül az egyenes kiesés szakaszra elég rutint szerezni. Mondtam a csapatnak, hogy itt az edzéseken már nem sokat tehetünk, kevés lehetõség van érdemi munkára. Itt a szünnapon is, három meccs után ki vágyik arra, hogy egy kemény, kétórás edzést vezényeljek.


Elsõsorban arra kell figyelnünk, hogy a védekezésben összehangoljuk a keretet. Amikor ilyen kevés idõ van a csapatépítésre, mindig a védekezés a legproblémásabb. A legfõbb cél, hogy koordináltabb legyen a mozgásunk és jobban fedezzük a szabad területet. A támadásban eddig egész jól teljesítettünk, de a franciák ellen látszódott, hogy egy negyed alatt, miként omolhat össze minden. A játékosaim ekkor csak álltak a pályán és egymásra vártak. Arra törekszünk, hogy a folytatásban többet járjon a labda és érezzék a lányok, hogy a társuk mit fog csinálni. Bár elhangzottak kritikai megjegyzések, összességében nagyon elégedett vagyok. A csapat akar, figyelnek rám és betartják az elhangzottakat. A közös munka minden percét élvezem!”
– értékelt Auriemma.

A világbajnokság hétfõn 15 óra 30 perckor folytatódik a Görögország-Ausztrália és a Japán-Spanyolország összecsapásokkal.

Hirdetés