Hirdetés
Archivum

A Galatasaray nyerte a török alapszakaszt:

:

Hirdetés

Vasárnap a 22. fordulóval véget ért a nõi kosárlabdában a Török Bajnokság alapszakasza, melyet a Galatasaray nyert meg a nagy rivális Fenerbahce elõtt.

A hétvégén rendezett utolsó fordulóra úgy érkeztek a csapatok, hogy ha a Galatasaray legyõzi idegenben a Panküp Kayseri ªeker alakulatát, akkor a Fenerbahce eredményétõl függetlenül alapszakaszgyõztes. A Galatasaray pedig ebben a kulcspillanatban nem hibázott, Tamika Catchings 22 pontjának és Seimone Augustus 18 pontjának köszönhetõen végig vezetve 77-68 arányban múlták felül ellenfelüket.A Fenerbahçe a Botaº-t fogadta és Angel Mc Coughtry 33 pontjának köszönhetõen ponterõs játékkal 104-80-ra gyõztek is.

Vasárnap estére alakult ki az alapszakasz végeredménye. A tabella élén a két isztambuli mamutklub végzett. Mind a Fenerbahce, mind a Galatasaray két-két vereséget könyvelhetett el, de az egymás elleni eredmények a Galatsaraynak kedveztek. A harmadik helyre kisebb meglepetésre a Tarsus futott be, míg a negyedik a Panküp Kayseri ªeker lett. Érdekesség, hogy a számos ismert játékost, ha úgy tetszik “nagy nevet” foglalkoztató Besiktas csak ötödikként zárt.
 

A Török Kosárlabda Szövetség már nyilvánosságra is hozta a rájátszás menetrendjét. Az elsõ játéknapra március 25-én, pénteken kerül sor. A Fenerbahce március 26-án, szombaton kezd.
 

A párosítások:
(1) Galatasaray Medical Park – (8) Mersin BªB (1-0)
(2) Fenerbahçe – (7) Samsun Basketbol (1-0)
(3) Tarsus Belediye – (6) Botaº (0-1)
(4) Panküp Kayseri ªeker – (5) Beºiktaº Cola Turka (1-1)
 

A törököknél elég sajátos lebonyolítás szerint zajlanak a küzdelmek a negyeddöntõben. A párharcok három gyõzelemig tartanak, de ezekbe az alapszakaszban az egymás ellen elért eredmények beleszámítanak. Gyakorlatban úgy néz ki, hogy azok a gárdák, akik riválisukat kétszer legyõzték az alapszakaszban 1-0-s elõnyrõl indulnak, míg abban a párban, ahol egy-egy meccset nyertek a csapatok, ott 1-1-rõl indul a negyeddöntõ. Az erõviszonyok alapján a két sztárcsapatnak nemcsak a negyeddöntõben, de az elõdöntõben sem lesz nehéz dolga.
 

Az alapszakasz végeredménye

Hirdetés