Hirdetés
Archivum

A Galatasaray nyerte a Török Kupát:

:

Hirdetés

A Galatasaray megvédte címét a Török Kupában. Az isztambuli sztárcsapat a harmadik negyedben esélyt sem adott riválisának és megérdemelten szerezte meg a trófeát.

Hétfõn este rendezték a Török Kupa döntõjét, melyben a címvédõ Galatasaray és a bajnoki táblázaton 21 forduló után 3. helyen álló Tarsus Belediye csapott össze. A mérkõzés egyértelmû esélyese a Galatasaray volt és ezt hamar mindenki tudtára adták. Tamika Catchings és Sylvia Fowles pontjaival pillanatok alatt magához ragadta a kezdeményezést a címvédõ, 3-5 ponttal elléptek riválisuktól és az elsõ 10 perc végén 23-17-re vezettek is.

A második negyed elején Iºıl Alben és Seimone Augustus is hozzászólt a fináléhoz, amivel 33-25-nél 8 pontra ugrott a differencia. A Tarsus azonban a szünet elõtti percekben összekapta magát és gyakorlatilag 120 másodperc leforgása alatt a félidõre 35-32-re faragták hátrányukat. Az elsõ 20 percben a Galatsaray hõse Fowles volt, az EuroLiga All-Star gála legértékesebb játékosa 16 pontnál és 4 lepattanónál járt ekkor.

A harmadik negyed sorsdöntõnek bizonyult. Az esõ percekben még 39-38-ra felzárkózott a Tarsus, de ezt követõen egy 14-3-s futással minden nyitott kérdésre választ kaptunk. Ekkor a Tarsus a mezõnybõl 11 dobást hibázott sorozatban, ami egy ilyen képességû ellenfél ellen öngyilkosság. A harmadik negyed végén 52-41 állt az eredményjelzõn.

A negyedik negyedben már csak rutinból hoznia kellett a találkozót a Galatsaraynak. Fowlesék nem hibáztak, a vége pedig 68-53-as siker és címvédés lett. A mezõnybõl ezúttal is magasan kiemelkedett a 26 pontot és 11 lepattanót szerzõ Sylvia Fowles.

Eredmény, statisztika

Tarsus Bld. – Galatasaray Medical Park 53-68 (16-23, 16-12, 9-17, 12-16)

VIDEÓ: Az ünneplés pillanatai

Hirdetés