Hirdetés
Archivum

A Galatasaray nyerte a Török Kupát:

:

Hirdetés

A magyar kupa négyes döntõjével egy idõben rendezték Törökországban a TEKNOSA Török Kupa Döntõt. A törököknél a nyolcas döntõ intézménye mûködik, azaz pénteki, szombati és vasárnapi játéknapokkal, egy helyen rendezik a negyeddöntõt, az elõdöntõt és a döntõt.

A papírformának megfelelõen a negyeddöntõk és az elõdöntõk nem hoztak izgalmakat, a két sztárcsapat könnyedén jutott a fináléba, amit viszont a szemtanúk aligha felejtenek egyhamar.

Óriási presztízscsatát láthatott a közönség.  Az elsõ negyed rendkívül szorosan alakult, 10 perc játék után 20-17-re vezetett a Fenerbahce. A második 10 percben jó védekezés és sok hiba jellemezte a csapatokat, így az egyik oldalon mindössze 7 míg a másikon 6 pontot láthatott a lelkes publikum. Ennek az eredménye pedig 27-23-as félidõ volt.

A harmadik 10 percben feltámadt a Galatasaray és a negyed végére 45-43-re átvették a vezetést. A negyedik játékrész végjátékában Tamika Catchings és Yelena Leuchanka vezetésével már 53-48-ra elhúzott a Galata, de a Fener Penny Taylor triplájával még felzárkózott, a vezetést azonban már nem tudta átvenni. Végül kisebb meglepetésre 57-55-re nyert a Galatsaray.

A torna legértékesebb játékosának a döntõben parádézó Yelena Leuchanka-t választották a török szakemberek.

Eredmények

Döntõ

Galatasaray – Fenerbahce : 57-55

Elõdöntõk

Fenerbahce – Besiktas Cola Turka : 72-61
Galatasaray – Mersin Buyuk Sehir Belediyesi : 74-64

Negyeddöntõk

Mersin Buyuk Sehir Belediyesi – Samsun Basketbol : 71-54
Besiktas Cola Turka – Pankup Ted Kayseri Koleji : 89-64
Istanbul Universitesi – Fenerbahce : 61-83
Ceyhan Belediye – Galatasaray : 59-84

Hirdetés