Hirdetés
Archivum

A Galatasaray nyerte a Török Kupát:

:

Hirdetés

Hatalmas fordulatokat hozott a Török Kupa döntõje. A szünetben 44-38-ra vezetett a Galatasaray, innen egy 17-0-s futással 55-44-re fordított a Fenerbahce. A Galatasaray azonban a negyedik negyed elején visszajött a mérkõzésbe és 76-72-es gyõzelmével kisebb meglepetésre megnyerte a Török Kupát.

Fotó: TBF

Fotó: TBF

Jobban kezdett a Fenerbahce

Úgy várták a csapatok a Török Kupa döntõjét, hogy az Euroligában veretlenül menetelõ Fenerbahce az idei évadban a bajnokságban már kétszer verte a Galatasarayt. Ezúttal is jobban kezdett a Fenerbahce, alig telt el 4 perc és Vardarli duplája után 12-4-re vezettek. A negyed utolsó hajrájára 10 pont fölé nõtt a különbség. Másfél perccel az elsõ szakasz vége elõtt már 22-10-es eredményt jegyezhettünk fel, majd 10 perc után 26-12 állt az eredményjelzõn.

Galatasaray feltámadás a Prince-Fowles-Taurasi trió vezérletével

A Galatasaraynak váltania kellett a második negyedre és ezt Taurasiék is tudták. Sokkal agresszívebben támadták a gyûrût és a sztárok is elkezdtek betalálni. A negyed felénél 33-32-nél már 1 pontra zárkózott fel a Galata, majd Prince triplája után 3 perccel a nagyszünet elõtt 35-33-nál a vezetést is átvették. A Fener eközben teljesen leállt, kimaradtak a dobásaik és nem jöttek a támadó lepattanók. A szünetre Ceyhun Yildizoglu alakulata 44-38-as elõnyre tett szert. 20 perc játék után a Galatasaray 44 pontjából a Prince-Fowles-Taurasi trió 35 pontot szerzett.


7 perces kosárcsend és 17-0-s futás

A harmadik szakasz újabb fordulatot hozott. Ezúttal a Fenerbahce sztárjai villantak, betalált Angel McCoughtry, Ivana Matovic, illetve Nevriye Yilmaz és egy 17-0-s futással 55-44-re elléptek. A Galatasaray 7 perc 15 másodpercen át nem talált a gyûrûbe, végül Fowles törte meg a kosárcsendet. Ezt követõen állandósult a 8-10 pontos differencia, 30 perc után 59-51 állt az eredményjelzõn.

Nem tudja megõrizni elõnyét a Fenerbahce, Yilmaz hibái végzetesek

A negyedik negyed Charles és Fowles pontjaival, illetve egy 7-0-s Galatasaray futással indult, akik így 59-57-re zárkóztak fel. A Fenerbahce nem tudott megújulni, hiába cserélgette sztárjait George Dikeoulakos. Még a kizárlólag a törökországi mérkõzésekre igazolt Pondexter sem tudott segíteni. ªaziye İvegin triplája után 4 perc 17 másodperccel a negyedik negyed vége elõtt 67-66-ra jött fel a Galata. A Fener egyre türelmetlenebbé vált, Yilmaz még technikait is kapott túl heves reklamálása után. Ezt követõen Taurasi dobott két büntetõt és 68-67-nél már a Galatasaray vezetett.

Az utolsó két percbe érkezve egy Matovic 2+1-es helyzet után 72-69-nél ismét a Fenerbahce járt elõrébb, de Taurasi akkor villant, amikor a legjobban kellett. Két bravúros duplájával 73-72-nél ismét fordult az állás. Másfél perccel a mérkõzés vége elõtt Matovic vállalt fel egy nehéz dobást, de az lejött a gyûrûrõl, majd Yilmaz szabálytalankodott, aki ezzel ki is pontozódott. Ezt követõen megnyílt az út Fowles elõtt, aki 75 másodperc alatt háromszor is a büntetõvonalra állhatott. Hat büntetõjébõl hármat elhibázott az amerikai sztárcenter, de ez is belefért. A végjátékban Pondexter, Taylor és McCoughtry is rontott triplát, így végül 76-72-re nyert a Galatasaray.

A Galatasaray legeredményesebbje és a döntõ legértékesebb játékosa (MVP) a 25 pontos Sylvia Fowles lett, de Taurasi és Prince is 18, illetve 17 pontig jutott. A másik oldalon McCoughtry neve mellé került 20 egység.

Eredmény
Fenerbahçe – Galatasaray Medical Park 72-76 (26-12, 12-32, 21-7, 13-25)

Statisztika


 

Hirdetés