Hirdetés
Archivum

A Galatasaray simán verte a Besiktast:

:

Hirdetés

A Fenerbahce szombati sikerérõl a korábbiakban már beszámoltunk, most nézzük a Török Bajnokság 4. fordulójának nagy rangadóját, melyen a Galatasaray a Besiktas vendége volt. A találkozó elmaradt a vártól, a Galatasaray könnyed gyõzelmet ünnepelhetett.

Török Bajnokság negyedik fordulójának nagy rangadóján felejthetõ csatát láthatott a publikum. A Besiktas és a Galatasaray az elsõ negyedben rengeteget hibázott és végül 12-13-as Galata vezetéssel vonulhattak pihenõre a csapatok. A mérkõzés a második szakaszban kezdõdött, ekkor Petronyte és Monique Currie vezetésével a vendégek fokozatosan elhúztak és a szünetre 21-34-es elõnyre tettek szert.
 

A harmadik szakaszban Seimone Augustus klasszis megoldásai után már 25-45-re, azaz 20 ponttal vezetett a Galatasaray és lefutottnak tûnt az összecsapás. A 35-49-rõl induló negyedik felvonásban azonban a Besiktas két brazilja, Iziane Castro Marques és Silva Santos is beindult, aminek köszönhetõen újra 10 ponton belülre, 46-55-re zárkóztak a hazaiak. A végjátékban azonban ennél kisebb különbséget már nem jegyezhettünk fel, a lefújás pillanatában 50-63 állt az eredményjelzõn.
 

A Galatasarayból Monique Currie bizonyult a legeredményesebbnek 19 pontjával, de Sylvia Fowles dupla duplája (11 pont, 15 lepattanó) is kiemelést érdemel. A másik oldalon csak a két brazil, Santos (14 pont) és Castro Marques (18 pont) villogott.
 

Eredmények
 

BEªİKTAª COLA TURKA – GALATASARAY MEDİCAL PARK 50 – 63
FENERBAHÇE – İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 87 – 71
BOTAª – CEYHAN BELEDİYE 82 – 65
TARSUS BLD. – SAMSUN BASKETBOL 66 – 57
BURHANİYE BELEDİYE – ALANYA BELEDİYE 53 – 81
PANKÜP KAYSERİ ªEKER – MERSİN BªB 62 – 55

Hirdetés