Hirdetés
Európa

A Galatasaray-t fogadja a Sepsiszentgyörgy, Gereben Líviának is gyűjtenek:

:

Hirdetés

Szerdán 18 órától az Európa Kupában hazai pályán is bemutatkozik a 2019/2020-as szezonban a Sepsiszentgyörgy. A Galatasaray együttese lesz a Sepsi-SIC vendége. A találkozón a klub Gereben Lívia gyógykezelésének támogatására gyűjtést rendez.

A Sepsiszentgyörgy az Európa Kupa E-csoportjában szerepel és az első mérkőzésüket a lengyel Artego Bydgoszcz otthonában vívták, ahol 72-67-es vereséget szenvedtek. A lengyelek 20 ponttal is vezettek, de a Sepsi-SIC felzárkózott. A 37. percben már csak hat egység volt a differencia felek között és onnan teljesen nyílt lett a végjáték. A hajrából azonban a lengyelek jöttek ki győztesen. Joggal maradt hiányérzet a lassú rajt miatt a csapatnál, hiszen utána megmutatta a Sepsiszentgyörgy, hogy versenyképes. Andra Mandache 17 ponttal lett a legeredményesebb.

Jól mutatkozott be a sérült Alissya Brewer helyére érkezett Shae Kelley. A 28 éves, 185 cm amerikai erőcsatár 14 ponttal és 4 lepattanóval zárt. A Sepsi-SIC legrutinosabb tagja Chrissy Givens igazi vezérként végig játszotta a meccset. A 13 pontja, 6 lepattanója és 6 gólpassza alapozta meg a 20-as teljesítmény-indexét, ami a legmagasabb lett a csapatban. Annemarie Godri-Parau 12 pontja pedig szintén elégedhetetlen volt a felzárkózás során. A Sepsiszentgyörgy joggal építhet arra, hogy ezzel a meccsel sikerült felvenni a nemzetközi ritmust. A statisztika nem adja vissza azt, amit a mérkőzés felvételei, igen. Érezhetően nem volt meg az első 20-25 percben a szükséges ritmus, ami talán egy erősebb bajnokságból érkezve, nem lett volna ennyire szembetűnő.

Fotó: Miska Brigitta – Facebook.com/sic.sepsi/

A védekezés különösen a második félidőben stabilnak bizonyult. Végül 13 szerzett labdával zárt a Sepsi-SIC. Az Artego Bydgoszcz-nak pedig összesen 23 eladott labdája lett és ezekből 27 pontot ért el a román bajnoki címvédő. Ehhez jött 12 támadó-lepattanó és 11 második esélyből elért pont. Ezekre pedig a Galatasaray ellen is szükség lesz. A török együttes az idei szezonra is remek keretet rakott össze. Ugyan Dragana Stankovic minimum három hétre kidőlt, de Bria Hartley bombaformában szállt be. A Lulea Basket 74-55-ös legyőzésekor 17, a Botas elleni bajnoki rangadón 23 pontot ért el és ekkor 8 gólpasszt is kiosztott. Isil Alben és Victoria Macaulay klasszisa pedig szintén megkérdőjelezhetetlen. A sorozat 2018-as győztese idén is meghatározó szereplő lehet.

A Sepsi-SIC – Galatasaray mérkőzés kapcsán fontos kiemelni, hogy a klub gyűjtést szervez Gereben Lívia számára. “Klubunk ügyvezető igazgatója, Rusz István „túlélőként” arra szeretné buzdítani a háromszéki kosárlabda-kedvelőket, hogy segítsenek Gereben Lívia, az Atomerőmű KSC Szekszárd és a magyar női kosárlabda-válogatott játékosának gyógyulásában.” – olvasható a közlemény, mely kiemeli, hogy a Sepsi Aréna bejáratánál urnákat helyeznek ki, ahol a szurkolók az adományaikat elhelyezhetik.

A teljes felhívás

Hirdetés