Hirdetés
Archivum

A Gdynia a bronzérmes a lengyel élvonalban:

:

Hirdetés

Kedden este került sor a lengyel bronzcsata sorsdöntõ harmadik meccsére. A Gdynia ezen legyõzte a Sleza Wroclaw alakulatát és ezzel 2-1-re megnyerte a párharcot.

Fotó: trojmiasto.pl

Fotó: trojmiasto.pl

Az elõdöntõben az Arka Gdynia a CCC Polkowice, míg a Sleza Wroclaw a Gorzow alakulatával szemben maradt alul. A bronzcsata elsõ két felvonása egyoldalú meccseket hozott. A nyitányon a Gdynia 71-52-es gyõzelmet aratott hazai pályán. A második meccset pedig a Wroclaw nyerte hasonlóan magabiztosan saját közönsége elõtt 74-57-re.

Kiemelkedõen a sorsdöntõ harmadik összecsapás lett a legizgalmasabb. A Gdynia hazai pályán 24-9-es negyeddel indított és a még a záró szakasz elején is 13 ponttal mentek. Innen azonban egészen három egységre felkapaszkodott a nagy küzdõ Wroclaw. Végül a Gdynia 65-60-as sikerrel szerezte meg a bronzérmet. Az egykori Euroligás topcsapat jogelõd a Lotos Gdynia utolsó bajnoki címe, azaz a 2009/2010-es szezon óta a város nõi együttese nem tudott dobogóra állni a lengyel élvonalban.

A bronzcsata MVP-je a szlovák válogatott irányítója Barbora Balintova lett, aki a sorsdöntõ meccsen 26 ponttal és 5 gólpasszal vezette gyõzelemre csapatát. A teljes szezont nézve pedig 29:28 perc alatt 10.4 pontot, 2.4 lepattanót és 5.0 gólpasszt átlagolt az Arka Gdynia színeiben.

Fotó: trojmiasto.pl

Fotó: trojmiasto.pl

Hirdetés