Hirdetés
Európa

A Gdynia és a Girona is igazolást jelentett be:

:

Hirdetés

Két potenciális Euroliga csapat is új igazolásokat jelentett be.

Az Arka Gdynia megtalálta az ausztrál Bec Allen utódát. A szintén ausztrál válogatott Alice Kunek érkezik a csapatukhoz. Kunek a 2018/2019-es évadban már szerepelt Lengyelországban. Az Energa Torun színeiben 26 bajnoki mérkőzésen 11.4 pontot, 3.2 lepattanót és 1.8 gólpasszt átlagolt. Az Európa Kupában 8 meccsen pedig 11.8 pontot, 3.4 lepattanót és 1.5 gólpasszt jegyzett. Az elmúlt évadot hazájában töltötte, a Sydney Uni Flames csapatát erősítette.

A Gdynia keretét Kunek mellett Artemis Spanou, Laura Miskiniene, Sonja Greinacher, Amalia Rembiszewska, Marissa Kastanek, Anna Wińkowska, Kamila Podgórna és Barbora Balintova alkotja.

A Spar Girona arról adott tájékoztatást, hogy a második csapatából felkerül az első csapathoz a 19 éves 181 cm magas Júlia Soler. A fiatal tehetség 3×3-as Európa-bajnok. Tavaly a második csapatban 20 perc alatt 9.7 pontot és 3.5 lepattanót átlagolt. Soler mellett Paola Ferrari,  Sonja Vasic, Chelsea Gray, Laia Palau, María Araújo, Helena Oma, Frida Eldebrink, Julia Reisingerová és Adaora Elonu alkotja a keretüket.

A Girona hivatalosan kommunikálta azt is, hogy Eric Suris vezetőedző hosszabbított és az ötödik évét is megkezdi a klubnál. A felek erről már tavasszal megállapodtak, de most írták alá a megállapodást.

Hirdetés