Hirdetés
Európa

A Gdynia és a Lattes Montpellier is a továbbjutás kapujában készül a visszavágóra:

:

Hirdetés

Szerdán rendezik az Euroliga 2019/2020-as selejtezőjének visszavágóit. Az Aluinvent DVTK velencei vendégjátékát külön összeállításokon keresztül vezetjük majd fel. Most az Arka Gdynia – Botas és a Lattes Montpellier – Olympiacos találkozókra tekintünk ki.

Fotó: FIBA.Bsketball

A Gdynia szerezte a legnagyobb előnyt az első mérkőzéseket tekintve. A Botas otthonában 88-72-es sikert arattak egy olyan összecsapáson, ahol az első perctől végig vezettek és 12 triplát dobtak. A Gdynia a legnagyobb sztárja, az ausztrál Rebecca Allen szolgálataira nem számíthatott. Szűk rotációval játszottak Törökországban, öten is 32 perc felett töltöttek a pályán. Ők azonban kiváló formát mutattak támadásban, mindenki 13 pont felett jegyzett az alapcsapatból.

A 43-32-re megnyert lepattanócsata nagy fegyvertény, ahogy a hét szerzett labda is. A múlt heti dobóforma megismétlése nem biztos, hogy reális. Ugyanakkor, ha a kulcsemberek fizikálisan bírják a lengyeleknél, akkor egyértelműen esélyesek lesznek. A 16 pont taktikus játékkal hatékonyan menedzselhető. Kulcskérdés, hogy a Gdynia tudja-e tartani a palánk alatti fölényét. Fagbenle és Hollingsworth kettőse a törököknél nem lebecsülendő, ahogy ezt az első meccsen bizonyították.

A Lattes Montpellier egy nagyon furcsa találkozót nyert meg az Olympiacos otthonában 66-63-ra. A harmadik negyedből hat perc volt hátra, amikor a görögök 46-31-re vezettek. Erre jött válaszul egy 19-2-es francia futás, ami mindent megváltoztatott. Szigorúan a számszerű eredmény ismeretében egyértelmű esélyesnek lehet nevezni a Lattes Montpellier-t. Ugyanakkor a görög bajnokot a korábbi tapasztalatok alapján nem lehet lebecsülni.

Az Olympiacos az elmúlt szezonban nagyon stabil volt idegenben. Alig lehetett különbséget találni a hazai számaik és a riválisaik otthonában lejátszott találkozókat tekintve. Ilyen szempontból pedig különösen értékes, hogy az első meccsen nyerték 35-31-re lepattanócsatát, volt közte 10 támadó-lepattanójuk és 11 második esélyből elért pontjuk. A festékbeli stabilitás versenyképessé teheti a csapatukat Franciaországban. A Lattes Montpellier hozta az imsert erényeit. Kemény védekezés mellett 11 szerzett labda, 17 gólpassz, 15 pont gyors-indításból, miközben 20 eladott labdába kényszerítették bele a riválisukat. A visszavágó is egy pontszegény, küzdős meccset igér.

Az Aluinvent DVTK – Reyer Venezia meccs felvezetése ITT olvasható.

Hirdetés
Hirdetés