Hirdetés
Archivum

A Gdynia megszorongatni sem tudta a Jekatyerinburgot:

:

Hirdetés

Egy mérkõzés maradt csütörtökre a nõi kosárlabda EuroLigában, a B-csoportban a Jekatyerinburg látogatott Gdyniába. A találkozón az elsõ negyedben 10 pontos elõnyre tett szert az orosz csapat, mely után formalitás volt a találkozó. Végül 62-80-ra gyõzött a sorozat legnagyobb favoritja.

Rettenetes elõjelekkel várta az összecsapást a Gdynia. A lengyelek múlt héten a nemzetközi porondon sima vereséget szenvedtek a Soprontól, míg a hétvégén a nagy hazai rivális, a Krakkó ütötte ki õket. Ehhez képest a Jekatyerinburg elleni találkozó kifejezetten jól indult a szempontjukból, 7 perc után 15-15 állt az eredményjelzõn. A hazai lendület nagyjából eddig is tartott, az orosz együttes egy 2-12-es futással az elsõ negyed végére 17 – 27-re elhúzott és a mérkõzés sorsát el is döntötte.

A második szakasz elején 21 – 27-re feljöttek a lengyelek, de mielõtt a Jekatyerinburg szempontjából komoly baj lett volna, Langhorne és Nolan is rákapcsolt, a különbség pedig 10 pont fölé ugrott. A nagyszünet elõtti percekben teljesen szétesett a Gdynia, egy rövid ideig már 18 ponttal vezetett a Jekatyerinburg. Végül 28 – 44-es állás mellett vonultak pihenõre a csapatok.

A harmadik etapban úgy nézett ki, hogy 20 pont felett állandósul a különbség, de a játékrész végén Monica Wright vezetésével kozmetikáztak az eredményen a hazaiak. Az 50-65-rõl induló negyedik felvonás felejthetõ kosárlabdát hozott, ahol minden gond nélkül õrizte meg tetemes elõnyét a Jekatyerinburg. A vége 62-80 lett.

A gyõztes csapatból Pondexter (22 pont, 10 lepattanó) és Wauters (15 pont, 9 lepettanó) remekelt, míg a lengyeleknél a Bjelica, Wright, Irvin trió próbálta vállalhatóvá tenni a vereséget.

Eredmény

Lotos Gdynia – UMMC Jekatyerinburg 62 – 80 (17-27, 11-17, 22-21,12-15)

Hirdetés