Hirdetés
Archivum

A Gdynia nyerte a Lengyel kupát:

:

Hirdetés

Fordulatos találkozókat hozott a Lengyel Kupa hétvégén rendezett négyes döntõje. A szerencsével sem hadilábon álló Gdynia hazai pályán hódította el a kupát.

A pénteki két elõdöntõben hatalmas izgalmakat élhetett át a lengyel közönség. A Polkowice és Gorzów összecsapásán egy szoros félidõt követõen a harmadik negyedben bedarálta ellenfelét a Polkowice.

A nap másik mérkõzésén Gdynia és a Krakkó csapott össze. A két csapat között a találkozó folyamán 4 pontnál nem alakult ki nagyobb különbség. A végjátékba a hazaiak mentek kisebb elõnnyel, 69-67-es Gdynia vezetésnél 11 másodperccel a negyedik negyed vége elõtt azonban a Krakkó vezethetett támadást. A triplára játszott figura végül Cohenre jött ki, akinek a dobása cél tévesztett, így a házigazda mehetett a másnapi döntõbe.

Eredmények – elõdöntõk

CCC Polkowice – KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 69:58 (17:17, 18:16, 25:13, 9:12)
Lotos Gdynia – Wisła Can-Pack Krakkó 69:67 (18:23, 20:18, 16:9, 15:17)

A döntõ elõtt a lengyel szurkolók azt találgatták, hogy az elképesztõ megterheléssel járó elõdöntõt követõen milyen állapotban lesz a Gdynia. A válasz a finálé második negyedére megérkezett, a házigazda köszönte szépen nagyon jól volt. 15 perc játék után már 13 pontos különbséget jegyezhettünk fel a két együttes között és ha ez nem is nõtt, de végig megmaradt. Végül összességében nagy fölénnyel, 10 ponttal, verte a Gdynia a CCC Polkowice együttesét.

A házigazda nem él rossz napokat, legyõzte a Final Four résztvevõ Krakkót és a feltörekvõ Polkowicét, így Lengyel Kupa gyõztes lett, kedden este pedig EuroLiga All – Star gálának ad otthont.

Eredmény – döntõ

Lotos Gdynia – CCC Polkowice 76:64

Hirdetés