Hirdetés
Európa

A Gernika ellen folytatják Simon Zsófiáék



:

:

Hirdetés

Szombaton Simon Zsófia csapata a Mann Filter Casablanca a Lointek Gernika ellen lép pályára a spanyol élvonal 15. fordulójában.

Nincsenek könnyű helyzetben Simon Zsófiáék, hiszen az elmúlt hétvégén a Salamanca volt az ellenfelük. Ezúttal pedig az élmezőny egy másik oszlopos tagja, a Lointek Gernika vár rájuk. A Salamanca ellen nem jött ki a lépés a zaragoza-i együttesnek. A 35%-os (20/57) mezőnymutató 16 eladott labdával és 40-23-ra elveszített lepattanócsatával óriási lépéshátrányt eredményezett egy nemzetközi szinten is kiemelkedő játékerőt felvonultató rivális ellen.

A 84-53-as vereség alkalmával Simon Zsófia 16 perc alatt 7 ponttal zárt.

Nevena Markovic távozásával magas posztokon csökkentek a variációs lehetőségek a Mann Filter-nél. Ettől függetlenül is óriási differencia mutatkozott a felek között a palánkok alatt. A Gernikának ráadásul mindössze 6, a Salamancának viszont 13 támadó-lepattanója volt. Ezt a hátrányt igyekezett agresszív védekezéssel, illetve távoli dobásokkal ellensúlyozni a Mann Filter. Távolról a 18 kísérletből 5 talált utat a gyűrűbe.

Ősszel hazai pályán 20 ponttal maradt alul a Gernikával szemben a Mann Filter. Idegenben nehéz feladat vár Simon Zsófiáékra, hogy ennél szorosabb találkozót alakítsanak ki. A Gernika négy vereséggel rendelkezik és óriási versenyfutásban vannak a Valanciával a Girona, Salamanca kettős mögötti harmadik helyért. Ebben pedig a kisebb csapatok ellen nem hibázhatnak. A ponterős minőségi légiósaikkal egyértelműen favoritok. Múlt héten a Nissan Al-Qazeres Extremadurát úgy ütötték ki 81-50-re, hogy a keret minden tagja pályára lépett és szerzett pontot. Milic 14, Wojta 13 egységig jutott. Nyolc triplát értékesítettek és 22 gólpasszal zártak.

Hirdetés