Hirdetés
Archivum

A Gernika tripláira nem volt válasza a Gyõrnek:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa F-csoportjában a CMB Cargo UNI Gyõr 79-67-es vereséget szenvedett a Lointek Gernika otthonában. Az extra dobóformát mutató házigazdák a meccs során 14 triplát értékesítettek.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Rendkívül pontgazdag játék jellemezte a találkozót már az elsõ negyedben is. A két csapat között 19-15-ig nem alakult nagy különbség, innen azonban ezt a 10 percet 10-2-es sorozattal zárták a baszkok. A Gernika már az elsõ szakasz végén hat sikeres triplánál járt. A mezõnymutatójukat nézve pedig a 15 kísérletükbõl 10 utat talált a gyûrûbe. A második negyedre keményített védekezésén a Gyõr. Ebben a 10 percben öt szerzett labdát is feljegyeztek a mieink statisztikai lapjára. Kiegyenlítetté vált a meccs és egészen 38-32-ig sikerült felzárkózni. A félidõ hajrájában azonban a hazaiak ismét távolról bizonyultak eredményesnek és így végül 10 pontos különbségrõl vonulhattak a hosszabb pihenõre a felek. A statisztikai lapot figyelve biztató volt, hogy lényegesen kevesebb eladott labdánál tartott a Gyõr a szünetben, mint a riválisa. Emellett Török Ágnes nélkül is sikerült tartani a lépést a lepattanók terén. Ugyanakkor a baszkok közel 65%-os mezõnymutatójára nem volt válasz.

A harmadik negyed elsõ percei pontszegényebb mederben haladtak, majd 55-43 után egy 8-0-s szériával 20 egységre nõtt a differencia. Sandro Orlando 63-43-nál rendelte magához tanítványait. Javuló védekezéssel sikerült is kibillenteni a ritmusból a Gernikát. Ugyanakkor támadásban gyõri részrõl sem jöttek pontok. A harmadik negyed második felét 1-1-gyel zárták a felek. Az utolsó 10 percnek 64-44-rõl futottak neki a csapatok. A záró szakaszból kevesebb, mint két perc telt el, amikor 69-46-ra ellépett a Gernika. A folytatásban az elsõdleges cél a hátrány lefaragása lehetett, hiszen a továbbjutásért folytatott versenyfutásban minden pontnak jelentõsége van. A Gyõr 74-65-nél kilenc egységre megközelítette riválisát. Sikerült elkerülni a nagy differenciát, de végül így is 79-67-re maradt alul a Gyõr. A mieinknél a 20 pontos Artemis Spanou lett a legeredményesebb, míg Reshanda Gray 13 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el. A Gyõr a hétvégén a bajnokságban az Aluinvent DVTK-t fogadja, az Európa Kupában pedig jövõ héten Gironába látogat.

Eredmény

Lointek Gernika Bizkaia – CMB Cargo UNI Gyõr 79-67 (29-17, 19-21, 16-6, 15-23)

Statisztika

Hirdetés