Hirdetés
Archivum

A Gernika vendége lesz a Gyõr az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Szerdán 20 órától a Lointek Gernika otthonában lép pályára az Európa Kupa F-csoportjában a CMB Cargo UNI Gyõr. Rövid beharangozó.

Az elsõ forduló felvezetéséhez hasonlóan ezúttal úgy lehet kezdeni a beharangozót, hogy igencsak vegyesek az eddigi benyomások a gyõri csapattal kapcsolatban. Az elmúlt három bajnoki vereség nem túl hízelgõ, viszont az Európa Kupa rajt jól sikerült. A támadójátékot tekintve össze sem lehet hasonlítani a múlt héten szerdán látott csapatot a vasárnap szereplõvel. Amíg a portugál bajnok ellen 60%-os mezõnymutató mellett 10 játékos is betalált, addig Cegléden a csapat 63 pontját mindössze négyen hozták össze. A mezõnymutató pedig 42%-os lett. Sokszor, sok helyen elhangzott eddig az évad során, hogy a keretben a variációs lehetõségek száma kiemelkedõ. Ugyanakkor ezeket csak jó csapatteljesítménnyel lehet kihasználni, ahogy láttuk azt a portugálok ellen is. Ha beszûkül egyéni megoldásokra a gyõri játék, mint Cegléden, akkor a keret adottságaiból adódó elõny elveszik.

Az elõbbiekben kiemelteken túl a lepattanók okozhattak fejfájást a szakmai stábnak. A portugálok ellen ugyan nyerte 33-22-re ezt a különcsatát a magyar csapat. A riválisunk azonban 11 támadólepattanót ért el és 14 pontot szerzett második esélybõl. A Cegléd pedig 38-28 arányban jobbnak bizonyult a lepattanók terén és ebbõl 12 támadólepattanó volt. Eközben a Gyõr a vasárnapi bajnokin mindössze négy ilyet szerzett. Összességében azt lehet mondani, hogy a szezon ilyen korai szakaszában a vészharangokat kongatni még felesleges. Szépen kirajzolódnak azok a területek, ahol van elõre lépési lehetõség. Továbbra is nagyon komoly potenciál látható ebben a gárdában. A védekezés már most is mûködik és ha többen ki tudják venni a részüket a támadásokból, miközben a festékben is stabilizálódik a játék, akkor még sok örömet szerezhet híveinek a Gyõr.

A Gernika a nyári átigazolási szezonban nem bízott semmit a véletlenre. Rutinos, kipróbált játékosokat hoztak, akikkel gyorsan eredményt lehet elérni. Magas posztokon Valeriya Berezhynska, Lucila Pascua, Gintare Mazionyte és Jazmon Gwathmey neve is ismerõs lehet a sportágat követõk számára. A külsõ sorban pedig a veterán brit Rachael Vanderwal, illetve Margarett Roundtree és Blake Dietrick a húzójátékosok. Ez a döntés bevált, hiszen az Európa Kupa selejtezõjében a Namur ellen meggyõzõ teljesítménnyel jutottak tovább. A bajnokságban pedig az elsõ négy meccsüket megnyerték. Bár többször a vártnál kisebb különbség alakult ki, de közvetlen riválisokat gyõztek le a középmezõnyben. Az Európa Kupa csoportkör kezdete viszont nem sikerült a Gernikának. A csoportból kiemelkedõ hazai rivális Gironától 80-57-re kaptak ki.

Az eddigi meccseiket nézve pontszerzésben a Roundtree, Dietrick duó remekel, míg belsõ posztokon a lepattanókat figyelve Gwathmey és Berezhynska határozza meg a játékukat. Az elsõ meccseik statisztikáin szembetûnõ, hogy a triplák terén a négy bajnokin mindössze 27% az átlaguk és a Girona ellen múlt héten a nemzetközi kupában is pontatlanul céloztak. Ez nagyon hiányzik a játékukból, hiszen elõzetesen kifejezetten jó távoli dobónak tûnt a keretük. A gólpasszok, a szerzett labdák és a gyorsindításból elért pontjaik száma magas, de ezt gyakorlatilag bármelyik spanyol klubcsapatról elmondhatjuk.

Hirdetés