Hirdetés
Archivum

A Gernikát fogadja a Gyõr az Európa Kupa 5. fordulójában:

:

Hirdetés

Szerdán 18 órától az Európa Kupa csoportkörének 5. fordulójában a CMB Cargo UNI Gyõr a Lointek Gernika gárdáját látja vendégül. A H-csoportban a gyõriek három vesztes idegenbeli találkozó után lépnek ismét pályára hazai környezetben.

A CMB Cargo UNI Gyõr utoljára októberben az elsõ fordulóban szerepelt hazai pályán az Európa Kupában. Akkor még a klubnál bekövetkezett változások elõtt jártunk és a portugál Clube União Sportiva gárdáját 11 ponttal sikerült felülmúlni. Ezt három idegenbeli túra követte, mely alatt érkezett az edzõváltás és Laklóth Anna távozása. Ilyen sorsolás két spanyol (Gernika, Girona) és egy Azori-szigeteki túrával még egy jó formában lévõ csapatnak sem lett volna egyszerû, a Gyõrt pedig érezhetõen nagyon megfogta. A három vereség miatt a továbbjutási esélyek jelentõsen csökkentek, ugyanakkor nem lehet tét nélkülinek tekinteni a szerdai összecsapást. Már csak azért sem, mert a spanyol élvonalban jelenleg második helyen álló Gernika ellen egy bravúr lelkileg, az önbizalom szempontjából elindíthatná felfelé a gyõri együttest.

A válogatott szünet után az Azori-szigetek fõvárosában Ponta Delgadában lépett pályára a Gyõr. Fordulatos találkozón 66-61-re maradt alul a magyar csapat a Clube União Sportiva gárdájával szemben. Védekezés terén már láthattuk azokat a jeleket, amik megalapozhatják az elõrelépést. A hat szerzett labda, a 15 gyorsindításos pont kiemelést érdemel. Ugyanakkor támadásban sok hiba csúszott a gépezetbe. Nem is feltétlenül a statisztikán szereplõ 23 eladott labda okozhatott fejfájást. A késõi idõpont, a sok utazás miatt ez benne van. Hanem az, hogy a hibák nem elhanyagolható hányada ki nem kényszerített volt. Ezek csökkentése lehet az elõrelépés egyik kulcsa. A Gyõr az eladott labdák után 30 pontot kapott akkor a riválisától. Ráadásul az MTK ellen a hétvégi bajnokin szintén 16 eladott labdával zárt. A meccsek felvételét és a statisztikákat figyelve magas posztokról hiányzik még klasszis teljesítmény. A második legkevesebb lepattanót szerezték a mieink négy fordulót követõen az EK-ban. Amennyiben itt tud hatékonyabb lenni a csapat, szintén javulhat a versenyképessége.

A Gernika idén kiváló szezont fut. A bajnokságban a Salamanca mellett veretlenek nyolc fordulót követõen. Az Európa Kupában ugyan kétszer alulmaradtak a Gironával szemben, de az esélyeik itt is adottak a továbbjutásra. A keretükben a légiósok remekelnek. Az Európa Kupában Margaret Roundtree emelkedik ki 14.8 pont, 5.3 lepattanó és 2.5 gólpassz átlaggal. Mellette Valeriya Berezhynska (13.7 pont, 4.8 lepattanó), Blake Dietrick (11 pont, 4 gólpassz, 3.8 lepattanó) és Rachael Vanderwal (7 pont, 3.3 lepattanó, 4 gólpassz) tekinthetõ húzóembernek. Ideális szerkezetû gárda és a stábjuk mély rotációt alkalmaz, ami lehetõvé teszi a nagy ritmusú gyors játékukat. Komoly fegyverük, hogy kiváló tripladobókkal számolhatnak. A Gyõr 79-67-es legyõzése során például 14 távoli dobást értékesítettek október végén. Erre mindenképpen figyelni kell. Más mutatókban nagy differencia nem rajzolódik ki. Összességében tehát kialakítható egy szorosabb eredmény.

Hirdetés