Hirdetés
Európa

A Girona a Fenerbahcét fogadja:

:

Hirdetés

Az Euroliga 8. fordulójának záró mérkőzésén a Spar Citylift Girona a Fenerbahcét fogadja. Nagy a tét a B-csoport rangadóján, egyben a 2019-es naptári esztendő utolsó EL meccsén.

ÉLŐ VIDEÓ

ÉLŐ STATISZTIKA

BEHARANGOZÓ

Mindkét csapat felfokozott hangulatban érkezhet a találkozóhoz. A Gironára érhetően nagy figyelem irányul Sonja Petrovic érkezése óta. Ráadásul múlt héten extra meccset sikerült nyerni a Lattes Montpellier ellen, miután 17 pontos hátrányból fordított a spanyol bajnok. A Fenerbahce a soproni veresége óta mindössze egyszer maradt alul, éppen a Lattes Montpellier-től. Az 5/2-es mutatójuk viszont így lépéselőnyt jelent számukra. Egy győzelemmel pedig ezt tovább tudnák növelni. Igaz, a Gironának is kulcsfontosságú a siker. Az alapszakasz felénél 4/3-as a mutatójuk és keményen küzdeniük kell a negyeddöntős helyért.

Két spanyol edző, két spanyol irányító, így komoly presztízse is van ennek a rivalizálásnak. Mindkét csapatot határozott védekezés jellemzi. Atletikus és kemény centerjátékkal a palánkok alatt a Girona kisebb fölénye várható. A többi mutatót nézve közel azonosak a két csapat erősségei. Nagy kérdés lesz, hogy támadásban melyik fél tud extra villanásokat behozni. Petrovic érkezésével ebben a Girona helyzete is javult. A Fener-nél pedig mondani sem kell Zandalasini és Iagupova klasszisát. Kettőjük közül gyakorlatilag bárki el tud dönteni egyedül egy ilyen rangadót.

Hirdetés