Hirdetés
Európa

A Girona és a Salamanca is kikapott Spanyolországban:

:

Hirdetés

A hétvégén még a válogatott szünet előtt teljes fordulót rendeztek a spanyol élvonalban. Komoly meglepetések születettek.

A címvédő és listavezető Girona alulmaradt a 8. forduló rangadóján: fordulatos és végig kiegyenlített küzdelemben hazai pályán 68-65-ra kikaptak a Gernikától. Az utolsó két percben 64-64 után a 17 pontos Margaret Roundtree triplájával került lépéselőnybe a Gernika és innen már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

Fotó: Spar Citylift Girona

A Salamanca nem tudott profitálni nagy riválisa botlásából, miután az Ensino Lugo otthonában 68-62-es vereséget szenvedtek. A negyedik negyedben 5-6 ponttal szinte végig előrébb járt az Ensino Lugo, melyet a korábban Sopronban másodedzőként dolgozó Carlos Cantero irányít. A Salamanca azonban két perccel a vége előtt még 63-61-re felzárkózott és ezzel nyílttá tette a végjátékot. A hazaiak viszont végig őrizték az előnyt és óriási bravúrgyőzelmet arattak.

Ami a további eredményeket illeti. A Cadi La Seu 81-57-re kiütötte a Tenerifét. Arról pedig lapunkban is hírt adtunk nagy terjedelemben, hogy Simon Zsófia csapata, a Mann Filter Casablanca 74-64-re alulmaradt Valenciában.

Eredmények

EMBUTIDOS PAJARIEL BEMBIBRE PD – IDK GIPUZKOA 63-70
CADI LA SEU – CIUDAD DE LA LAGUNA TENERIFE 81-57
VALENCIA B.C. – MANN-FILTER CASABLANCA 74-64
QUESOS EL PASTOR – NISSAN AL-QÁZERES EXTREMADURA 64-67
SPAR CITYLIFT GIRONA – LOINTEK GERNIKA BIZKAIA 65-68
DURÁN MAQUINARIA ENSINO – PERFUMERIAS AVENIDA 68-62
RPK ARASKI – CAMPUS PROMETE 72-53

Hirdetés