Hirdetés
Európa

A Girona és a Valencia veresége Spanyolországban:

:

Hirdetés

Komoly meglepetéseket hozott a spanyol élvonal vasárnapi játéknapja. A Girona és a Valencia is vereséget szenvedett.

Most már nem túlzás úgy fogalmazni, hogy komoly gödörben van a Girona. A spanyol élvonal 18. fordulójában 77-70-re alulmaradtak az Ensino Lugo otthonában. Sokáig úgy nézett ki, hogy nagy baj nem érheti a Gironát ezen a meccsen. A harmadik negyed hajrájában még nyolc ponttal vezettek, de az utolsó öt percbe fordulva is 65-62-nél előrébb jártak. Innen csinált egy 9-1-es futást az Ensino Lugo és a hajrában az ekkor megszerzett vezetést nem engedték ki a kezükből. Adaora Elonu 18 és Marta Xargay 15 pontja ellenére kikapott a Girona.

Fotó: Twitter.com/EnsinoLugoCB

A Valencia sem járt jobban. Rendkívül szerény dobóformát mutatva 62-40-es vereséget szenvedtek a Campus Promete otthonában. Az egyoldalú találkozón a 24-6-os első negyedben eldőltek a fontos kérdések. A Valencia 40 perc alatt az 59 mezőnykísérletéből 15-öt tudott célba juttatni. Queralt Casas 34 perc alatt egy büntetőt értékesített 3 gólpassz és 2 lepattanó mellett.

Fotó: Twitter.com/valenciabasket

A hétvége nagy nyertese a Cadi La Seu-t 10 ponttal legyőző Salamanca és a Szekszárddal Európa Kupa rájátszás párharcot vívó Gernika. Magyar szemmel pedig ki kell emelni, hogy Simon Zsófiáék is fontos meccset nyertek. Az IDK Gipuzkoa otthonában aratott hosszabbításos sikerről ITT írtunk.

Eredmények

IDK GIPUZKOA – MANN-FILTER CASABLANCA 61-62
NISSAN AL-QÁZERES EXTREMADURA – CIUDAD DE LA LAGUNA TENERIFE 61-56
LOINTEK GERNIKA BIZKAIA – EMBUTIDOS PAJARIEL BEMBIBRE PD 60-55
PERFUMERIAS AVENIDA – CADI LA SEU 71-61
CAMPUS PROMETE – VALENCIA B.C. 62-40
RPK ARASKI – QUESOS EL PASTOR 69-59
DURÁN MAQUINARIA ENSINO – SPAR CITYLIFT GIRONA 77-70

Hirdetés