Hirdetés
Európa

A Girona hosszabbítás után verte a Salamancát, harmadik meccs dönt

Spar Girona - Perfumerias Avenida Salamanca 81-79 (20-16, 16-12, 14-19, 18-21, 13-11)

Euroliga, negyeddöntő 2. mérkőzés
Girona, Pavello Fontajau
Cavara, Bongiorni, Ignatiou (Valente)

Spar Girona: Palau 8/3, Eldebrink 8/6, Burke 18/3, Gardner 23/3, Reisingerova 7. Csere: Drammeh 4, Araujo, Flores 5/3, Labuckiene 8.

Perfumerias Avenida Salamanca: Copper 20, Cazorla 11/3, Dominguez 18/6, Hof 10. Csere: Rodriguez 8/6, Alarie 1, Fasoula 6.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A Spar Girona az Eurolia negyeddöntő párharc második mérkőzésén hosszabbítás után 81-79-re legyőzte a Salamancát. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása 1-1-re módosult. A sorsdöntő harmadik összecsapást március 19-én, szombaton 18 órától rendezik Salamancában. A párharc győztese lesz a Sopron Basket ellenfele az Euroliga elődöntőjében.

Több, mint 4000 szurkoló váltott jegyet az összecsapásra. A remek hangulatban a Girona kezdett jobban. Az első negyedben 11 ponttal is vezettek már. 10 perc után 20-16 állt az eredményjelzőn. A második szakaszban ismét ellépett 10 egységgel a házigazda és ezúttal 8 pont meg is maradt az előnyükből. A nagyszünetben 36-28-as állást rögzíthettünk a jegyzeteinkbe.

Fotó: FIBA.Basketball

A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott, mely során a Salamanca ledolgozta hátrányát. A negyedik szakasznak végül 50-47-es hazai előnyről futottak neki a csapatok. Itt fej-fej mellett váltott vezetéssel haladt a két gárda. Az utolsó két percbe érkezve 66-62-re a Girona ment. Egy sokáig elemzett és igencsak vitatott játékvezetői ítélettel – Laia Palau ellen egymás után két faultot ítéltek, közte egy sportszerűtlent – négy büntetőt dobott a Salamanca, amivel egyenlítettek. A vezetést is átvették, de 11 másodperccel a vége előtt Julia Reisingerova középtávolijával a Girona 68-68-nál hosszabbításra mentette a meccset.

Egészen elképesztő küzdelmet láthattunk, a végén már igencsak felforgatott összeállításban harcoltak a felek. A rendes játékidő végén az előbb kiemelt szituációnál Laia Palau, majd nem sokkal később Kahleah Copper pontozódott ki. A ráadásban Emese Hof is begyűjtötte ötödik hibáját, miközben a Salamanca együtteséből az első félidőben megsérülő Karlie Samuelson és Maria Fasoula is szemmel láthatóan komoly fájdalmakkal játszott. A saját közönsége által extázisban hajtott Girona jobban bírta a hosszabbítást. Kennedy Burke döntő pillanatokban talált be. A Salamanca ennek ellenére 11 másodperccel a vége előtt 81-79-nél még támadhatott, de nem tudott helyzetet kialakítani. Óriási gironai ünneplés kezdődött a lefújás után. Tették ezt joggal, hiszen kiegyenlítettek, így szombaton estére maradt a döntés.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés