Hirdetés
Archivum

A Girona kerete is formálódik a következõ évadra:

:

Hirdetés

Az európai ligák élcsapatainak átigazolásait bemutató sorozatunk egy újabb darabjához érkezik. Ezúttal a spanyol bajnoki ezüstérmes Girona keretének alakulásába pillanthatunk be.

Fotó: unigirona.cat

Fotó: unigirona.cat

A Girona jelenleg nyolc igazolt játékossal rendelkezik a következõ évadra. Hárman hosszabbítottak az elmúlt szezon keretébõl, míg öt új igazolást jelentettek be a napokban. A kulcsembereik többsége távozott. Noemi Jordana visszavonul, Haley Peters, Leonor Rodríguez, Ainhoa López, Naignouma Coulibaly és Ify Ibekwe pedig máshol folytatja a pályafutását. Nem véletlen, hogy a klub teljes átalakulásként kommunikálja az eddigi játékos-mozgásait.

Hárman maradtak a tavalyi csapatukból, õk Roso Buch, Helena Oma és Kristina Alminaite. Közülük a 24 éves Buch lehet Jordana utóda, vele vezérként számolnak. Szintén komolyabb fegyvertény a 205 cm magas Alminaite megtartása. Oma pedig egy 20 éves bedobó, akivel szintén hosszú távon terveznek.

Az új igazolások Nicole Romeo (Campus Promete), Nadia Cohado (IDK Gipuzkoa), María Conde (Florida State), Shante Evans (Athlete Celje) és Magali Mendy (Avenir Basket Chartres).

A 27 éves 168 cm magas ausztrál irányító Nicole Romeo jó benyomást tett a spanyol ligában a szakemberekre: 13.5 pontot, 4.2 lepattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt a Campus Promete együttesében. Nagy fogásnak tûnik mellette Nadia Cohado is. A 194 cm magas brazil center az IDK Gipuzkoa együttesében 16.5 pontot és 9.3 lepattanót átlagolt. Shante Evans (Athlete Celje) onnan lehet ismerõs, hogy a szlovén válogatott honosított játékosa lesz majd az Európa-bajnokságon. Celjében belsõ posztokon meghatározó légiósnak számított, 16.7 pont és 8.3 lepattanó került átlagban a neve mellé. Igaz, lényegesen alacsonyabb szinten.

Maria Conde az Egyesült Államokból, a Florida State Egyetemrõl hazatérõ spanyol tehetség. Már a felnõtt válogatott bõ keretébe is bekerült és nagy lehetõséget kapott ezzel a szerzõdéssel a bizonyításra. Az ötödik új igazolás pedig a 175 cm magas, 27 éves francia Magali Mendy. A francia másodosztály legjobbja volt az elmúlt évadban. Szintén óriási esélyt kapott, hogy Gironában bizonyíthat. Új szintre emelheti pályafutását.

A Girona a nyolc igazolt játékos mellett még egy meghatározó légióst keres, míg a többi helyet a fiataljaikkal töltik fel.

Hirdetés