Hirdetés
Magyarország

A Gironát fogadja a Sopron Basket:

:

Fotó: Aendy Luedigk / Sopron Basket

Hirdetés

Szerdán az Euroliga 11. fordulójában a Sopron Basket a Spar Girona együttesét látja vendégül. A csoportrangadó előtt Laczka Miklóst, a soproniak másodedzőjét kérdeztük.

Január 25., szerda
18:00 Sopron Basket – Spar Girona
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Nemanja Ninkovic (Szerbia), Jelena Tomic (Horvátország), Suzana Vujicic (Montenegró)  – Miroslav Kuzmiak (Szlovákia)

Szombaton a bajnokságban a Sopron Basket 70-49-es győzelmet aratott a Vasas Akadémia otthonában. A soproniak egymást követően a második csütörtök-szombat duplázásukat teljesítették. „Kemény periódus van mögöttünk, amikor egy-egy napok álltak rendelkezésre az aktuális Euroliga és bajnoki mérkőzéseink között. Hasonló dolgok jellemezték a Vasas otthonában lejátszott találkozót, mint előtte héten a BKG ellenit. Kijöttek ugyan a fáradtságból adódó hibák, de megszereztük a győzelmet és tudtunk arra is figyelni, hogy senkinek ne kelljen 35-40 percet játszania.” – foglalta össze a szombati siker kulcsát Laczka Miklós.

Szerdán a Spar Girona lesz a rivális. A Sopron 7/3-as, a spanyol élcsapat 6/4-es mutatóval rendelkezik. Önmagában már ez jól mutatja, hogy mekkora a tétje az összecsapásnak. Novemberben a Sopron 63-60-as vereséget szenvedett Gironában és érdekesség, hogy a két csapat tavalyi soproni összecsapását is a spanyolok nyerték. A Sopron novemberi vendégjátéka óta mindkét keret változott, így az akkori statisztikákból messzemenő következtetést nem lehet levonni.

„Továbbra is nagyon sok olyan játékosuk van, aki kiváló egyéni képességekkel rendelkezik. Főleg igaz ez a külső posztokra, ahol Rebekah Gardner, Binta Drammeh, Shay Murphy és a tőlünk oda szerződő Brittney Sykes személyében jól egy-egyező gyors játékosok szerepelnek. A palánk alatt is erősek Maria Araujo-val vagy éppen Marianna Tolo-val. Komplex, mély rotációval bíró erős keret a girona-i.” – mondta Laczka Miklós. A Girona a december 14-én Mersinben lejátszott Euroliga mérkőzése óta 10 találkozót nyert meg és mindössze egyet veszített el. A spanyol bajnokságban jelenleg 15/3-as mutatóval – holtversenyben a Valenciával – az élen állnak.

„Jó formában vannak, de bízunk benne, hogy meg tudjuk törni a lendületüket. Ehhez nekünk nagyon jól kell tudni, hogy egyes girona-i játékosokat hogyan tudjuk limitálni. Tehát fontos lesz az egyéni képességeik ismerete. Ez az egyik kulcs a védekezésünkben. Meg kell próbálni a saját tempónkban játszani és kontrollálni a meccset. Törekedni kell az eladott labdák számának limitálására és igyekezni a lehető legjobban, legkontrolláltabban támadni akkor, amikor arra van szükség.” – összegzett a soproniak másodedzője.

Hirdetés