Hirdetés
Magyarország

A görög bajnokot látja vendégül az Atomerőmű KSC Szekszárd – Horváth Zsófia nyilatkozott:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Rendhagyó módon, kedden 18 órától a görög bajnok Olympiacos SFP csapata ellen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd az Euroliga negyedik fordulójában. A találkozó előtt Horváth Zsófia, a szekszárdi együttes másodedzője foglalta össze a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásait.

November 15., kedd
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – Olympiacos SFP
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok

A Szekszárd utoljára múlt szombaton játszott bajnoki mérkőzést a címvédő Sopron Basket csapata ellen. A találkozó egészen az utolsó pillanatig kiélezett volt, ám végül az Atomerőmű KSC Szekszárd aratta a bravúros győzelmet – 70-68-ra verték a magyar bajnok Sopront. Horváth Zsófia előszőr a 9. forduló eseményeit értékelte.

“Nem is kérdés, nagyon örülök a Sopron ellen aratott győzelemnek, hiszen ez egy hatalmas dolognak számít. Azonban, ahogy azt a győztes Fener, majd a Valencia elleni vereségünk után is mondtam, nem szabad ezen sokat elidőznünk. Az tény, hogy ez egy nagyon-nagy dicsőség, és ebből mindenképp táplálkoznunk kell a jövőben, de nem szabad leragadnunk. Feszített a tempó mind a magyar bajnokságban, mind pedig nemzetközi szinten, nekünk pedig a soron következő feladatra kell koncentrálnunk.” – kezdte gondolatmenetét a szekszárdi szakember. – “Arra viszont mindenképp muszáj kitérni, hogy ez a Sopron elleni győzelem egy igazi csapatmunka volt. Fegyelmezetten kosárlabdáztunk, a játékosok pedig precízen hajtották végre a taktikai utasításokat.

Érdekesség, hogy a Sopron ellen elég sok zónavédekezést játszottunk, ami ránk nem annyira jellemző. Talán ez is meglepetést okozott ellenfelünk számára. Illetve, ismételten voltak extra teljesítményeink. Centerposzton, bár túlzás lenne azt mondani, hogy domináltunk, azt gondolom Ruthy Hebard és Cyesha Goree mindketten remek munkát végeztek. Hebardot pedig külön kiemelném. Elsőéves játékos létére ugyanis meccsről-meccsre egyre magabiztosabban játékot mutat, amivel rengeteget segít a pályán. Ez a Sopron ellen is tisztán látható volt. A vendég oldalon viszont gratulálni szeretnék Fegyverneky Zsófiának. Majdnem 40 percig nehezítette a dolgunkat, igazi, profihoz méltó teljesítményt nyújtott ellenünk. Azt gondolom elsősorban ő tartotta életben a Sopront a mérkőzésen.” – mondta Horváth Zsófia, aki a győzelem ellenére csapata hiányosságaira is kitért. – “Nincs olyan, hogy tökéletes. A Sopron ellen is követtünk el hibákat, amiket a jövőben muszáj kijavítanunk. Például, összesen 68 pontot kaptunk, ami bár nem túl sok, de még ezt is lejjebb szeretnénk vinni. Ezen kívül, le kell redukálnunk az eladott labdáink számát is, illetve, a másik nagyon fontos, az a lepattanózás. Ezen a téren ugyanis nagyon nem kezdtük jól a mérkőzést. Ezek mind apróságok, ám mégis nagy a jelentőséggel rendelkeznek.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Kedden az Atomerőmű KSC Szekszárd hazai pályán folytatja idei Euroliga szereplését. A negyedik fordulóban a görög Olympiacos SFP látogat a fehér-kékek otthonába. A szekszárdi másodedző következőnek a meccsel kapcsolatos várakozásaira tért ki.

“A felkészüléssel kapcsolatban sok újdonságot nem tudok mondani. Az Olympiacos csapatára is úgy készültünk, mint bármelyik másik ellenfelünkre. A szombati bajnoki forduló után vasárnap szabadnapot kapott a csapat, – hogy meglegyen a kellő pihenőidő – majd hétfőn reggel folytattuk a munkát. Sok időnk azonban most sincs a felkészülésre.

A görög Olympiacos SFP személyében egy selejtezőből feljutó csapatról beszélhetünk. Ugyanabban a helyzetben vannak, mint mi tavaly. Azt gondolom ez valamilyen szinten látszik is rajtuk. Vannak természetesen idősebb, rutinosabb játékosaik, illetve egyik légiósuk a magyar közeg számára sem ismeretlen. Centerük, Megan Gustafson ugyanis a Ludovika Csata együttesében játszott, idén pedig közel dupla-duplát átlagol nemzetközi szinten (28 pont, 9.6 lepattanó). Rá mindenképpen oda kell figyelnünk.” – mondta Horváth Zsófia. – “Idén nagyon szoros meccseket játszik az Olympiacos, első győzelmüket viszont még nem szerezték meg. Ebből kifolyólag, én egy nagyon kemény, küzdős mérkőzésre számítok. Míg a görög együttes az első győzelméért lép majd pályára, mi azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk, illetve, hogy a válogatott szünet előtti periódust egy újabb Euroliga-sikerrel zárhassuk. Bízom a lányokban, és tudom, hogy képesek vagyunk folytatni ezt a jó sorozatot.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés