Hirdetés
Archivum

A Gorzow mestere lett a lengyel szövetségi kapitány:

:

Hirdetés

A Sopron EuroLiga csoportellenfelének, a Gorzow együttesének a mesterét nevezték ki a lengyel válogatott szövetségi kapitányának.

Dariusz Maciejewski 2004 óta vezeti a AZS-PWSZ Gorzow gárdáját és 2005 és 2009 között az Universiade válogatott felkészítéséért is felelt. A 45 esztendõs mester azon túl, hogy jelentõs nemzetközi rutinnal is rendelkezik, azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a többi lengyel élcsapattal ellentétben, klubjában is szívesen alkalmaz hazai játékosokat.

Maciejewski megbízatása a 2011-es lengyelországi EB végéig szól.

„Egy kemény év elé nézünk. Ki kell használnunk azt a lehetõséget, hogy Csehország rendezi a 2010-es világbajnokságot. Minél több VB résztvevõ csapattal kell összemérnünk a tudásunkat. Gondolok itt elsõsorban az Egyesült Államokra, Kínára, Ausztráliára vagy éppen Oroszországra. Vonzó felkészülési partner lehetünk, mivel hasonlóak a körülményeink, mint Csehországban, ráadásul ugyanabban az idõzónába is vagyunk. Komoly célokat kell kitûznünk magunk elé. Hazai pályán játszhatunk majd az EB-n, ami azt jelenti, hogy saját hazánkban vívhatjuk ki az olimpiai részvételt. Én érmet szeretnék, ki kell használnunk, hogy otthon játszunk.” – mondta Maciejewski a Lengyel Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapjának.

Hirdetés