Hirdetés
Archivum

A Gospic veretlenül nyerte az Adria Ligát:

:

Hirdetés

A hétvégén rendezték az Adria Liga négyes döntõjét. Az európai viszonylatban közepesen erõs kupasorozatot az idén az EuroLigában is bemutatkozó Gospic nyerte, méghozzá veretlenül 20-0-s mérleggel.

A pénteki elõdöntõk során a horvátok a bosnyák Mladi Krajisnik együttesét verték 86-49, míg a másik ágon a Jolly Sibenik JBS a Merkur Celje hölgykoszorúján száguldott át minden gond nélkül, 86-64-re.

A szombati helyosztók már nagyobb csatát hoztak. A bronzmérkõzésen a Merkur Celje Rankica Sarenac dupla duplájának (13 pont, 11 lepattanó) és Nika Baric, illetve Vedrana Grgin Fonseca ponterõs játékának köszönhetõen 69-53 nyert a Mladi Krajisnik ellen.

A döntõben két EuroLiga tapasztalattal rendelkezõ együttes mérte össze erejét. A Sibenik és Gospic két és fél negyeden át fej-fej haladt. A harmadik 10 perc végén aztán 47-48-as állásnál egy 12-2—es rohammal a Gospic magához ragadta a elõnyt, melyet a lefújás pillanatáig már ki sem engedett a kezébõl.

A Gospicnál a 6 triplát szerzõ és végül 30 pontig jutó Carla Thomas emelkedett ki a mezõnybõl, de egyaránt említésre méltó Jelena Ivezic és Ivana Jurcevic 12-12 pontja is.

Az EuroLigában is bizonyító Gospic elképesztõ fölénnyel nyerte a volt jugoszláv országok kupasorozatát, az eredménylista alapján még megszorítani sem tudta egy gárda sem Ivezicséket.

Végeredmény

Gospic CO-Sibenik JollyJBS 73-65

Az Adria Liga négyes döntõjének végeredménye

Gospic CO
Jolly Sibenik JBS
Merkur Celje
Mladi Krajisnik

Hirdetés