Hirdetés
Európa

A Gran Canaria visszatér a spanyol élvonalba:

:

Hirdetés

A Spar Gran Canaria együttese három év után visszatér a spanyol élvonalba. A klub fennállásának 40. évfordulóját így a legjobbak között ünnepelhetik.

A Gran Canaria hosszú éveken át stabil tagja volt spanyol első osztálynak, összesen 34 szezont töltöttek el az elitben, de három évvel ezelőtt búcsúzni kényszerültek. Akkor célként fogalmazták meg, hogy a kerek évfordulóra visszatérnek és ezt végül el is érték.

Mint ismert, a spanyol élvonalból kieső nem lesz, de feljutó igen. A másodosztály “A” és “B” csoportjának első helyezettje folytatja a 16 csapatosra duzzasztott élvonalban. Ez azt jelenti, hogy a Movistar Estudiantes és a Snatt’s Femení Sant Adrià csatlakozhatott volna a legjobbakhoz a szövetség elnökségének döntése értelmében.

A Snatt’s Femení Sant Adrià nem tudta előteremteni az élvonalbeli induláshoz szükséges forrásokat és megállapodtak a Gran Canariával, hogy átadják számukra a jogot.

A Gran Canaria egész évben versenyben volt a feljutásért és az egyik legbalszerencsésebb csapatként tekinthettünk rájuk, mert a bajnokság leállításáig még több kulcsfontosságú rangadót nem vívtak meg. Lényegében nem mutathatták meg tavasszal, hogy a csoportjuk legjobbjai ellen mire képesesek.

Hirdetés